ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 75-51: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο Super Cup

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 75-51: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο Super Cup
Intime

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Ερυθρόλευκος» βάφτηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν, με τους Πειραιώτες να επικρατούν 75-51 στον τελικό του Super Cup κόντρα στους «πράσινους».

Απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της νέας αγωνιστικής περιόδου εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Super Cup που έλαβε χώρα στην Ρόδο. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό πρώτο ημίχρονο των «πράσινων», οι οποίοι σημείωσαν μόλις 11 πόντους, με 3/25 σουτ. Αυτός είναι ο έκτος συνεχόμενος τίτλος των Πειραιωτών εντός των τειχών.

Πρώτος σκόρερ και MVP του τελικού ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 6/7 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο Αϊζάια Κάνααν με 12 πόντους, 10 είχε ο Κώστας Παπανικολάου, όσους και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Κομβικός ήταν για ένα ακόμα ματς ο Τόμας Ουόκαπ με 7 ριμπάουντ και 8 άσιστ.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» είχε ως πρώτο σκόρερ τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 15 πόντους, έναν περισσότερο από τον Τζέριαν Γκραντ, με τους δύο παίκτες να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να βρίσκεται σε υψηλές τιμές.

Νευρική εκκίνηση, απίστευτο «πράσινο» μπλακ άουτ

Το παιχνίδι ξεκίνησε μ’ έναν νευρικό τρίλεπτο για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα, με την ελάχιστη τιμή (5-4). Όμως, από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία και στις δύο πλευρές του παρκέ και τον Παναθηναϊκό να παθαίνει ένα ανεπανάληπτο μπλακ άουτ. Οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (14-4) στο 8’ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (16-4).

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν μπορούσαν να σκοράρουν από κανένα σημείο του αγώνα, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να… πατούν το γκάζι, κάνοντας σερί 27-0 (32-4) στο 17’, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 35-11, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε 3/12 δίποντα και 0/13 τρίποντα.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Πλήρη έλεγχο από Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε το πρώτο το τρίποντο στον αγώνα έπειτα από 22 λεπτά αγώνα, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (39-14), όμως η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε μέσω του Αϊζάια Κάνααν, διατηρώντας τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (56-34) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς, έφτασαν τη διαφορά στους +30 πόντους (64-34) στο 34’ και 67-37 στο 35’. Στα τελευταία λεπτά, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρουν κάποιες λύσεις στην επίθεση, ροκάνισαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (67-48) στο 37’ ωστόσο ο τελικός του Super Cup είχε κριθεί και το τρόπαιο κατέληξε στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 35-11, 56-34, 75-51.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Κάνααν 12 (1), Παπανικολάου 10 (2), Πίτερς 4, Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 20 (6), Φαλ, Μιλουτίνοφ 10, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 8.

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα , Μωραίτης, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 9, Παπαπέτρου, Γκραντ 14 (2), Λεσόρ 8, Αντετοκούμπο 2, Ερναγκόμεθ 15 (3), Μαντζούκας 3 (1).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός)

Κώστας Παπανικολάου (αρχηγός Ολυμπιακού)

Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (παίκτης Παναθηναϊκού)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (MVP του τελικού)

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η απονομή του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Super Cup

Η απονομή του Παναθηναϊκού για τη δεύτερη θέση

Σχετικές ειδήσεις