ΜΠΑΣΚΕΤ

EuroLeague: Οριστική απόφαση για την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τα εντός έδρας παιχνίδια της

EuroLeague: Οριστική απόφαση για την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τα εντός έδρας παιχνίδια της

Οριστικά στο Βελιγράδι θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της η Μακάμπι Τελ Αβίβ, εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε η EuroLeague.

Στο Βελιγράδι μετακομίζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να δώσει επί σερβικού εδάφους τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της στη EuroLeague.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε μετακομίσει προσωρινά στην Κύπρο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ και έχει δώσει μέχρι στιγμής αγώνες σε Βαλένθια και Αθήνα, ενώ αναβλήθηκε αυτός με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Η Μακάμπι θα χρησιμοποιήσει την Χάλα Πιονίρ, με πρώτο ματς αυτό απέναντι στη Μπάγερν στης 9 Νοεμβρίου. Αντίθετα, ο αγώνας με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2/11) αναβλήθηκε και θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, στις 24 Οκτωβρίου, οι μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συμφώνησαν ότι η Maccabi Playtika Tel Aviv θα παίξει όλους τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της στο Aleksandar Nikolic Hall στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.

Η Μακάμπι θα παίξει τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα εκεί με την Μπάγερν Μονάχου στις 9 Νοεμβρίου. Η συνάντηση της Μακάμπι στον 6ο γύρο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου, έχει ανασταλεί και θα διεξαχθεί αργότερα.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την αδύνατη φύση της φιλοξενίας αγώνων στο Τελ Αβίβ λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή.

Η Μακάμπι Playtika Τελ Αβίβ έχει λάβει την υποστήριξη του Δήμου Βελιγραδίου και της Σερβικής Κυβέρνησης και θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον σχεδιασμό των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που προστατεύουν την ακεραιότητα όλων των ατόμων, κάτι που παραμένει η απόλυτη προτεραιότητα για την Euroleague Basketball και τους συλλόγους της. Τα εν λόγω μέτρα ασφαλείας θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Euroleague Basketball και στις υπόλοιπες ομάδες για έλεγχο.

Η Euroleague Basketball (EB) ζήτησε από τη Hapoel Shlomo Tel Aviv να παρουσιάσει μια εναλλακτική αρένα που βρίσκεται εκτός Ισραήλ για να φιλοξενήσει τους επερχόμενους εντός έδρας αγώνες της BKT EuroCup.

Η EB θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, μένοντας σε επαφή με όλα τα συνδεδεμένα μέρη και θα ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις εάν χρειαστεί».