ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Η Ελλάδα θα διοργανώσει ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά»

Γιάννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
Intime News

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Ελλάδα αναμένεται να διεξαχθεί ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, όπου θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το «basketnews», το οποίο αναφέρει ότι τα άλλα τρία τουρνουά θα γίνουν σε Ισπανία, Λετονία και Πουέρτο Ρίκο.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η Εθνική θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αγωνιζόμενη εντός έδρας, κάτι που αποτελούσε στόχο της ΕΟΚ.

Τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν το διάστημα 2-7 Ιουλίου 2024, με το κόστος διεξαγωγής να φτάνει μέχρι τα 2.700.000 ευρώ. Η κλήρωση των τουρνουά θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου στη Γενεύη και την πρόκριση για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα πάρουν οι τέσσερις νικήτρεις ομάδες.

Σε περίπτωση που τα παραπάνω πάρουν επίσημη μορφή, επικρατέστερα γήπεδα είναι το ΣΕΦ, το κλειστό των Άνω Λιοσίων και το ΟΑΚΑ. Για το τελευταίο, πάντως, υπάρχουν δυσκολίες, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία το απέκτησε για 49 χρόνια.

Οι 24 χώρες που θα αγωνιστούν στα Προολυμπιακά τουρνουά: Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Καμερούν, Κροατία, Πολωνία