ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα: Πότε κληρώνει για το Προολυμπιακό τουρνουά - Οι πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής

Ελλάδα: Πότε κληρώνει για το Προολυμπιακό τουρνουά - Οι πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής
Eurokinissi

Ελλάδα: Τα γκρουπ δυναμικότητας των εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά τουρνουά ανακοίνωσε η FIBA, ενώ τη Δευτέρα (27/11) θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα τα φιλοξενήσουν.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα (27/11) στις 20:00 θα λάβει χώρα η κλήρωση για τα Προολυμπιακά τουρνούα, που δίνουν τα τελευταία τέσσερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η Ελλάδα θεωρείται φαβορί για τη διοργάνωση του ενός Προολυμπιακού τουρνούα, με έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ οι άλλες τρεις χώρες είναι η Ισπανία, η Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο, κάτι που αν επαληθευτεί θα σημαίνει πως αυτές οι εθνικές δεν θα βρεθούν στο… δρόμο της εθνικής ομάδας, η οποία θα παίξει κόντρα είτε στη Λιθουανία, είτε τη Σλοβενία, που είναι επικεφαλής στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ, μαζί με τις Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIBA, δεν γίνεται να υπάρξουν περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε γκρουπ και περισσότερες από τρεις σε κάθε τουρνουά. Παράλληλα, κάθε τουρνουά θα έχει μάξιμουμ μία ομάδα από την Αμερική, μία ομάδα από την Ασία και την Ωκεανία και μία ομάδα από την Αφρική.

Συνοπτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία
2ο γκρουπ: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία
3ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία
4ο γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος
5ο γκρουπ: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες
6ο γκρουπ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν

Τα γκρουπ δυναμικότητας για τα Προολυμπιακά τουρνουά
Τα γκρουπ δυναμικότητας για τα Προολυμπιακά τουρνουάFiba

Τα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2024, ενώ το καθένα θα αποτελείται από δύο ομίλους των τριών ομάδων. Οι Α’ όμιλοι θα στελεχώνονται από τις εθνικές που είναι στα γκρουπ δυναμικότητας 1, 4 και 5 και οι Β’ όμιλοι από τις εθνικές στα γκρουπ δυναμικότητας 2, 3 και 6.

Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσουν τις άλλες δύο ομάδες που θα έχουν πάρει την πρόκριση, με τον πρώτο να παίζει απέναντι στον δεύτερο του άλλου ομίλου. Οι νικητές από αυτά τα ματς θα παίξουν στον τελικό, ο οποίος δίνει ένα «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις