ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκάνδαλο στο ισπανικό μπάσκετ: Προπονητής της εθνικής κατηγορείται για βιασμό 13χρονης αθλήτριας

Σκάνδαλο στο ισπανικό μπάσκετ: Προπονητής της εθνικής κατηγορείται για βιασμό 13χρονης αθλήτριας
EFE - ΑΠΕ

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Ισπανία οι καταγγελίες για κατ' εξακολούθηση βιασμό 13χρονης αθλήτριας από τον πρώην προπονητή των εθνικών κλιμακίων μπάσκετ της χώρας.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» πως ο πρώην τεχνικός των κλιμακίων της εθνικής ομάδας της χώρας, Μάριο Λόπεθ, βίαζε από το 1998 μέχρι και το 2021 μία 13χρονη παίκτρια της Γκέρνικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1998, όταν ο Ισπανός τεχνικός κάλεσε τη νεαρή αθλήτρια στο σπίτι του για να δουν βίντεο, κάτι που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ συνήθιζε να κάνει και με άλλες παίκτριες.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που φέρεται να βίασε την 13χρονη, με τους γονείς της να την αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού με το αλκοόλ και να την έχουν παραμελήσει.

Οι λεπτομέρειες του ρεπορτάζ, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει ανοίξει, είναι σοκαριστικές, αφού ο Μάριο Λόπεθ ανάγκαζε την 13χρονη να μην φοράει εσώρουχο, ενώ φέρεται να την έχει κακοποιήσει και μέσα στο λεωφορείο που μετάφερε την αποστολή της ομάδας σε παιχνίδι.

«Το ήξεραν και το κάλυπταν μέχρι να μην έχουν άλλη επιλογή», αναφέρει η δημοσιογράφος Ιζαμπέλ Βαλντές στο δημοσίευμά της.

Σχετικές ειδήσεις