ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Κάλαντα στα παρκέ – Δύσκολη έξοδος για Παναθηναϊκό AKTOR

Basket League: Κάλαντα στα παρκέ – Δύσκολη έξοδος για Παναθηναϊκό AKTOR

Basket League: Μετά την πίεση και την προσπάθεια της διαβολοβδομάδας, ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται στην έδρα του δυνατού φέτος Προμηθέα – Περιστέρι-ΑΕΚ σε ένα ακόμη σημαντικό ματς παραμονή Χριστουγέννων.

«Boxing day» δεν έχει μόνο η Premier League. Η Basket League ακολουθεί το παράδειγμά της και παραμονή Χριστουγέννων διεξάγονται σημαντικές αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική. Με τον Παναθηναϊκό AKTOR να έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα του Προμηθέα μετά από μια άκρως απαιτητική διαβολοβδομάδα.

Οι πρωτοπόροι και αήττητοι της Α1, αγωνίστηκαν την Τετάρτη στο Μονακό και την Παρασκευή στο Μιλάνο, παίρνοντας σπουδαίες νίκες. Για τις οποίες χρειάστηκε να ξοδέψουν ενέργεια όπως είναι λογικό, ενώ υπήρχαν στη μέση και τα ταξίδια. Η αποστολή επέστρεψε με το τσάρτερ τα ξημερώματα του Σαββάτου και μια μέρα μετά, παραμονή Χριστουγέννων, παίζει στην Πάτρα.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στις 20:15 θα φιλοξενηθεί απ’ τον Προμηθέα ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις την φετινή σεζόν, όντας τρίτος στη βαθμολογία πίσω απ’ τους αιώνιους. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσει να δυσκολέψει τους «πράσινους», εκμεταλλευόμενη την κόπωσή τους απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Το «τριφύλλι» πάντως δε θα είναι μόνο του στην πρωτεύουσα της Αχαϊας. Στις εξέδρες αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR. H ψυχολογία όλων μετά τις σπουδαίες νίκες στην Euroleague είναι στα ύψη, ήδη έχει γίνει sold out για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και στην έδρα του Προμηθέα οι φίλοι των «πράσινων» θα κάνουν την ομάδα τους να αισθάνεται γηπεδούχος.

To πρώτο παιχνίδι της ημέρας (15:00) είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στους Αχαιούς. Θέλοντας να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στον Μπαρτζώκα να κάνει rotation για να δώσει ανάσες στους παίκτες του που επιβαρύνθηκαν στην διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Σπουδαίο παιχνίδι στη «μάχη» της τετράδας θα γίνει στις 17:15. Το Περιστέρι φιλοξενεί την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς και να ψάχνουν μια σημαντική νίκη που θα τους δώσει ανάσα ψυχολογική και βαθμολογική.

Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά απ’ την ΕΤ3.