ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Νίκη στο Μόναχο και πιο κοντά στην εξάδα ο Ολυμπιακός

Euroleague: Νίκη στο Μόναχο και πιο κοντά στην εξάδα ο Ολυμπιακός

Euroleague: Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε της Μπάγερν στο Μόναχο με 76-72 και «έπιασε» τη Μονακό στην έκτη θέση και τις 14 νίκες.

Σημαντική νίκη πήρε ο Ολυμπιακός για την 25η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» στην προσπάθειά τους να μπουν στην εξάδα για τα play offs, επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία με 76-72. Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι και το καθοριστικό σημείο ήταν η αντίδραση των Πειραιωτών όταν βρέθηκαν πίσω με 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Σε γενικές γραμμές το ματς ήταν αρκετά σκληρό, με μπόλικο μπασκετικό ξύλο. Η συνοχή των «ερυθρόλευκων» στην άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, έστω για τη μικρή διαφορά με την οποία επικράτησε στο τέλος.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γουόκαπ με 16 πόντους και 8 ασίστ. 14 πέτυχε ο Πετρούσεφ, ενώ 11 πρόσθεσε ο Μπραζντέικις. Για τους Γερμανούς, Ιμπάκα και Φραντσίσκο με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ανέβηκε στις 14 και «έπιασε» τη Μονακό στην 6η θέση. Η Μπάγερν Μονάχου απ’ την άλλη έμεινε στις 10 νίκες και ουσιαστικά είναι δύσκολο να ελπίζει ακόμη και για τη 10άδα.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 38-35, 51-54, 72-76