ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα: Συγκλονιστικός Ρούμπιο - «Ήμουν στο σκοτάδι, νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει»

Μπαρτσελόνα: Συγκλονιστικός Ρούμπιο - «Ήμουν στο σκοτάδι, νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει»
X - Barca Basket

Ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας λόγω κατάθλιψης και συγκλόνισε με τα λόγια του κατά την επίσημη παρουσίαση του από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε στην δράση μετά από περισσότερες από 300 μέρες απουσίας, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Ο Ισπανός γκαρντ είχε ήδη συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, μετά την αποχώρησή του από τους Καβαλίερς πριν από περίπου έναν χρόνο, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ο Ρούμπιο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Ισπανία, σφράγισε την επιστροφή του στους Καταλανούς και παρουσιάστηκε επίσημα από τον Ζοάν Λαπόρτα.

«Ανέπτυξα χρόνιο στρες και έπρεπε να το ρυθμίσω. Δεν το χαρακτήρισα ως άγχος ή διαταραχή. Είχα συμπτώματα ψυχικών προβλημάτων, αλλά ήθελα να το καταλάβω. Υπήρχε ένας εσωτερικός παράγοντας, λόγω του τρόπου σκέψης μου. Αλλά ο ψυχολόγος μου με βοήθησε να το δουλέψω με τον εαυτό μου.

Νόμιζα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει. Αλλά δούλεψα και ελπίζω να βοηθήσει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Ήμουν στο σκοτάδι , αλλά έτσι βγαίνεις από αυτό. Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε το ανεξέλεγκτο και δεν ξέρεις πότε θα σε βγάλει η ζωή σε άλλο δρόμο. Πρέπει να ζεις μέρα με τη μέρα.

Όταν σταμάτησα το μπάσκετ ένιωσα σαν το πιο δειλό άτομο στον κόσμο. Ο αθλητής είχε φάει τον άνθρωπο και δεν ήξερα πραγματικά ποιος ήμουν. Ήταν ένα μάθημα ζωής. Δραματοποιούμε και δεν συνειδητοποιούμε τη ζημιά που βιώνουμε. Το θετικό είναι ότι περιποιούμαι περισσότερο τον εαυτό μου».

Σχετικές ειδήσεις