ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Νίκη που σημαίνει 2η θέση ψάχνει ο Παναθηναϊκός AKTOR στο Μόναχο

Euroleague: Νίκη που σημαίνει 2η θέση ψάχνει ο Παναθηναϊκός AKTOR στο Μόναχο

Euroleague: Μεγάλη βραδιά για τον Παναθηναϊκό AKTOR, καθώς με νίκη στο… Ελληνικό Μόναχο επί της Μπάγερν, κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Δύο… στροφές απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague. Για την 33η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει να μην κοιτάει κανέναν άλλο. Γιατί τα πάντα εξαρτώνται απ’ τον ίδιο, αναφορικά με την προσπάθειά του για τη 2η θέση στην οποία και βρίσκεται. Ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται για να «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα και μάλιστα μέσω δεύτερης θέσης, είναι η νίκη στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν.

Στην Βαυαρία οι «πράσινοι» δίνουν το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν, αναζητώντας την 9η νίκη τους μακριά απ’ το ΟΑΚΑ, κλείνοντας έτσι τη σεζόν με θετικό πρόσημο μακριά απ’ το «σπίτι». Το σημαντικότερο όμως, είναι πως αν έρθει αυτή η επικράτηση, τότε θα χρειάζεται απλά μία ακόμη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην αδιάφορη και ουραγό Άλμπα Βερολίνου, για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η 2η θέση.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει αμφίβολους τους Μπούκερ και Ομπστ, ενώ παράλληλα της λείπει και το βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς… έχασε το τρένο της δεκάδας. Παρ’ όλα αυτά, θα παίξει για τη νίκη χωρίς άγχος κι αυτό την καθιστά επικίνδυνη. Κάτι που ξέρει καλά το «τριφύλλι».

Απ’ την άλλη ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του ξέρουν καλά το πόσο μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι γι’ αυτούς αν τερματίσουν στην 2η θέση, έχοντας αυτόματα το «όπλο» της έδρας στα Play-offs. Οπότε στο μυαλό τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν της νίκης. Σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση που θα μοιάζει με εντός.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR σε ακόμη ένα παιχνίδι εκτός Ελλάδας, θα δώσουν δυναμικό παρών. Μάλιστα αφού τους δόθηκε η δυνατότητα-σε αντίθεση με όσα έγιναν στην Ιταλία κόντρα στη Βίρτους-έχουν ήδη εξασφαλίσει πολλά εισιτήρια. Γίνεται λόγος για περίπου 3.000, χωρίς να είναι κανείς σίγουρος μια και η πώληση των Γερμανών δεν είχε περιορισμούς. Και έχει ανακοινωθεί sold out εδώ και περίπου μία εβδομάδα για το ματς.

Το γήπεδο της Μπάγερν θα είναι ένα… μικρό ΟΑΚΑ απόψε. Για να ωθήσει τον Παναθηναϊκό AKTOR στην σημαντικότερη νίκη των τελευταίων ετών στην Euroleague. Το τζάμπολ στην αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τις 21:30 και τηλεοπτικά τα ματς θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.