ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουντομπάσκετ 2014: Προμηνύονται αλλαγές από τη FIBA

Μουντομπάσκετ 2014: Προμηνύονται αλλαγές από τη FIBA

Την καλύτερη δυνατή προώθηση του προϊόντος της, που λέγεται μπάσκετ, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η FIBA άλλαξε ηγεσία, με τον Οράσιο Μουρατόρε να κάθεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον προεδρικό θώκο της. Ο Αργεντινός παράγοντας, με δηλώσεις του αμέσως μετά την εκλογή του που έγινε σήμερα (29/08) στη Σεβίλλη στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόθεσή τους να αυξηθούν σε 32 οι συμμετέχουσες ομάδες στο Μουντομπάσκετ, αρχής γενομένης το 2019.

Επίσης, τόνισε πως επιδίωξή τους είναι η διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ και των άλλων πρωταθλημάτων των ηπείρων να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, αντί κάθε δύο, με αγώνες κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών περιόδων. Παράλληλα, η FIBA επιθυμεί την επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων και των κέντρων αποφάσεων σε εκείνη, αντί στην ευρωπαϊκή, την ασιατική, την αμερικανική, την αφρικανική και την ωκεάνια ομοσπονδία, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά. Στο θέμα των διαιτητών, των προπονητών, των επαγγελματικών λιγκών και της προώθησης των δραστηριοτήτων μας. Οι ομοσπονδίες που έχουν καταλάβει πώς πρέπει να κινούνται είναι επιτυχημένες. Θέλουμε αυτές να γίνουν τουλάχιστον 140, από τις 218 που διαθέτουμε. Στόχος είναι να αναδείξουμε περισσότερο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η συμμετοχή 32 ομάδων και η δυνατότητα να παίζουν οι εθνικές στις χώρες τους θα έχει πολλαπλά κέρδη. Θα υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές. Για παράδειγμα, όταν η Αργεντινή ανέβηκε στο υψηλότερο πόντιουμ Ολυμπιακών Αγώνων και την επόμενη χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις, δεν είχαμε χρόνο να συνειδητοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε όσα έγιναν, γιατί ήταν όλα πολύ γρήγορα. Ούτε οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερο το προϊόν, πόσο μάλλον οι σπόνσορες. Αυτό τώρα θα αλλάξει».

Διαβάστε επίσης:

Σφαιρόπουλος: «Πάντα δύσκολες οι πρεμιέρες»

Μουντομπάσκετ 2014: Θετικό πρόσημο για Ελλάδα

Μουντομπάσκετ 2014: Αυτή η άγνωστη, η Σενεγάλη (video+photos)

Mundobasket 2014: Η ανάλυση της Σενεγάλης από τον Πρίφτη