ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζήσης: «Δεν ξεμυαλιζόμαστε»

Ζήσης: «Δεν ξεμυαλιζόμαστε»

Η Εθνική Ελλάδας ήταν ανώτερη από την Κροατία στο μεταξύ τους αγώνα, στο φετινό Μουντομπάκετ, κι έφθασε σε δίκαιη νίκη σύμφωνα με το Νίκη Ζήση.

Την αήττητη πορεία του στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας συνέχισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που κέρδισε και τη «Χρβάτσκα» και, τώρα, θα διεκδικήσει την πρωτιά στο Β' Όμιλο απέναντι στην Αργεντινή. Ο αρχηγός παραδέχθηκε αμέσως μετά το τέλος του ματς πως κέρδισαν δίκαια: «Πιστεύω ότι σήμερα (03/09) δεν ήταν και από τα καλύτερά μας επιθετικά παιχνίδια. Η νίκη πάρθηκε από την άμυνα καθαρά. Είμαστε πιο σκληροί, κάναμε καλή εμφάνιση και η άμυνα ήταν το «κλειδί». Πήραμε δίκαια τη νίκη». Είπε ακόμα...

Για τον τελευταίο αγώνα στον όμιλο, κόντρα στην Αργεντινή: «Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Σίγουρα, παίζουν ρόλο τα νικηφόρα αποτελέσματα. Δίνουν αυτοπεποίθηση. Όπως είναι το σύστημα, αύριο (04/09, 23.00) έχουμε ένα παιχνίδι που κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Εάν νικήσουμε αύριο το κακό είναι ότι στην Ελλάδα θα νομίζουν ότι πάμε για μετάλλιο, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς κοιτάμε τον αυριανό αγώνα και μετά, ό,τι κι αν γίνει, το παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα θα είναι το χιαστί».

Για το εάν η ομάδα «ξεμυαλίζεται» από την ίδια της την απόδοση: «Δεν ξεμυαλιζόμαστε. Έχουμε φάει πολλές σφαλιάρες τελευταία για να ξεμυαλιστούμε. Οπότε τίποτα, κοιτάμε τον αυριανό (04/08) αγώνα. Θα υπάρχουν πολλοί Αργεντινοί στην εξέδρα, έχει κόσμο, δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα, είναι ομάδα με τρομερή υπερηφάνεια και θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, αλλά κοιτάμε να κερδίσουμε. Το όνειρό μας είναι η διάκριση, αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να έρθει. Οπότε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη ομάδα με παίκτες με υπερηφάνεια, όπως είπα, και καρδιά. Έχουν αδυναμίες, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης:

Παπανικολάου: «Δεν κάνουμε συμβιβασμούς»

Βουγιούκας: «Μπορούσε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο»

Μουντομπάσκετ 2014: «Γαλανόλευκο» τρένο…