ΜΠΑΣΚΕΤ

Καϊμακόγλου: «Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια»

Καϊμακόγλου: «Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια»

Τώρα ξεκινάει πραγματικά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, και η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να ξεχάσει ό,τι προηγήθηκε, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη, όπου την Κυριακή (07/09, 19.00) θα παίξει με τη Σερβία για την πρόκρισή του στα προημιτελικά. Ο31χρονος φόργουορντ, λίγο πριν από την πρώτη προπόνηση στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid», παραδέχθηκε πως το αήττητο της πρώτης φάσης δεν λέει τίποτα πια και θα πρέπει τώρα να τα δώσουν όλα απέναντι στους Πλάβι για να αναδειχθούν νικητές. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη μετάβασή τους από τη Σεβίλλη στη Μαδρίτη: «Σήμερα (05/09) είναι πιο πολύ πιστεύω μια ημέρα που θέλουμε να αποφορτιστούμε στο σώμα και στο μυαλό. Γιατί όταν έχεις ένα τουρνουά με διαδοχικά παιχνίδια το σώμα προσαρμόζεται και είναι έτοιμο, όσο δύσκολο κι αν είναι, αλλά το μυαλό είναι σημαντικό να είναι χαλαρό. Αύριο (06/09) θα δούμε και τη Σερβία πιο αναλυτικά στο βίντεο και θα είμαστε έτοιμοι».

Για το εάν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο καλά παίζουν μέχρι στιγμής: «Για το πώς παίζουμε και αν παίζουμε καλά, είναι περισσότερο για αυτούς που βλέπουν απέξω. Εμείς, και προσωπικά εγώ, χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε. Μας έχει ευλογήσει ο Θεός να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και πρέπει να το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή αυτό κάνουμε κι αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Για την έως τώρα πορεία τους στο Μουντομπάσκετ: «Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στον πρώτο γύρο. Αν μας το έλεγαν πριν αρχίσει η διοργάνωση ότι θα ερχόμασταν εδώ με 5-0 θα πανηγυρίζαμε, θα νομίζαμε ότι πάμε για χρυσό μετάλλιο. Απλώς, όπως λένε ό,τι γίνεται στο Βέγκας μένει στο Βέγκας. Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ. Ό,τι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα».

Για τη Σερβία: «Θεωρώ ότι οι προπονητές μας, στους οποίους αξίζουν τα εύσημα, προετοιμάζουν τα πάντα πολύ καλά, όπως και τα παιδιά που κάνουν το σκάουτινγκ. Κάνουν όλοι πολύ καλή δουλειά. Αύριο (06/09) θα έχουμε αναλυτικότερα το πλάνο που θα εκτελέσουμε. Θα δούμε, όμως, πιο πολύ και την ομάδα μας, να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα, μπαίνοντας δυνατά από το πρώτο λεπτό. Το στοιχείο που θα μας οδηγήσει θα πρέπει να είναι η άμυνα».

Για το φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά του Πο: «Δεν είναι και τόσο μεγάλο το μέτρο σύγκρισης. Είχαμε και οι δύο απουσίες. Ήταν πολύ νωρίς γενικά. Τα πόδια ήταν πολύ πιασμένα. Τους Σέρβους τους ξέρουμε πάνω-κάτω. Έχουν παίκτες μεγάλη κλάσης, που παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ή και στο ΝΒΑ. Πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα αυτή. Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια... Από εδώ και πέρα να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη».

Διαβάστε επίσης:

Κατσικάρης: «Συναρπαστική η πρόκληση»

Mundobasket 2014: «Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Ελλάδα»