ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκιστ: «Να προστατεύσουμε το σπίτι μας»

Γκιστ: «Να προστατεύσουμε το σπίτι μας»

Για τη νίκη απόψε θα παλέψει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, όπου υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε, όπως τόνισε ο Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός άσος των «πρασίνων» έγραψε στο blog του στο Euroleague Greece για τα συναισθήματα που προκαλεί η άφιξη του Ομπράντοβιτς, αλλά και τον στόχο της νίκης.

Αναλυτικά:

«Γεια σε όλους. Το πρώτο μου blog ήταν πριν το ματς με την Turow. Από τότε ζήσαμε μια δύσκολη ήττα στο Μόναχο, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε "πάρει". Αλλά κερδίσαμε σε εμπειρίες. Επίσης, η Bayern νίκησε, γιατί έβαλε κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος. Όσο προχωρά η σεζόν, θα γινόμαστε σε καλύτεροι σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα είμαστε σε θέση θα παίρνουμε αυτά τα ματς.

Μετά έπρεπε να αντιδράσουμε και εναντίον της ΑΕΚ δείξαμε χαρακτήρα. Έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά, απ' ό,τι με την Bayern και αυτό και κάναμε. Δείξαμε βελτίωση σε κάποια πράγματα, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετά πάνω στα οποία πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Καταλαβαίνουμε καλύτερα πώς πρέπει να παίζουμε και τι περιμένει από εμάς ο κόουτς. Είναι μια διαδικασία εκμάθησης. Το καλύτερο εξ όσων κάναμε στο τελευταίο ματς, ήταν ότι καταφέραμε να έχουμε διάρκεια. Η άμυνα ήταν καλή και στην επίθεση όλοι ήμασταν επιθετικοί. Αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε.

Τώρα έχουμε τη Φενέρμπαχτσε. Μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Αν σταματήσεις έναν παίκτη, έχουν 5 ή έξι άλλους που μπορούν να κάνουν τα ίδια. Για εμάς είναι ένας αγώνας που πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα. Και πολλά θα κριθούν από το πόσο δυνατοί θα είμαστε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε αυτή τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έρχονται εδώ, έρχονται στο σπίτι μας. Πρέπει να προστατεύσουμε το σπίτι μας.

Για αυτό θα χρειαστεί να βγούμε έτοιμοι στο παρκέ και να εκτελέσουμε επακριβώς το πλάνο που έχουμε, να κάνουμε όσα δουλεύουμε τις τελευταίες ημέρες. Είναι ματς Euroleague. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να παίξεις εναντίον πιο ψηλών παικτών, εναντίον πιο γρήγορων παικτών, αντιμετωπίζεις κάθε είδους παίκτη που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Θα πρέπει να δουλέψουμε με ό,τι μας δώσει το ματς, για να νικήσουμε.

Περιμένω ότι ο κόσμος θα δείξει στον Ομπράντοβιτς την αγάπη και το σεβασμό που αξίζει. Έκανε πολύ μεγάλα πράγματα, όσο ήταν εδώ. Τώρα είναι στον άλλον πάγκο. Για τους φαν και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, για τον Μήτσο, τον Φώτση, για τους παίκτες που ήταν εδώ όταν ήταν ο Ομπράντοβιτς προπονητής, θα είναι ένα ιδιαίτερο βράδυ. Αλλά είμαστε μια ολοκαίνουργια ομάδα. Κανείς εκ των νέων παικτών δεν είχε κόουτς τον Ομπράντοβιτς. Οπότε δεν βλέπω και κάποιο λόγο για να είναι συναισθηματικό αυτό το παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε τη νίκη.

Από την ημέρα που επέστρεψα από τον τραυματισμό μου, νιώθω καλύτερα, γίνομαι καλύτερος. Χρειάζεται χρόνο, αλλά για εμένα είναι μια διαδικασία που παίρνω την κάθε μέρα με τη σειρά που έρχεται.

Πιστεύω πως θα έχουμε sold out. Θα είναι μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είναι από τα ματς για τα οποία ζεις. Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, θες να βλέπεις πώς ο κόσμος επηρεάζει το παιχνίδι. Το βέβαιο είναι πως θα είναι μια διασκεδαστική διαδικασία για όσους πάρουμε μέρος».

Σχετικές ειδήσεις