ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 90-63

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 90-63

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς διέσυρε τους Ιταλούς με 90-63 παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, κάνοντας τη να μοιάζει με φτηνή απομίμηση

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρέδωσε σεμινάρια μπάσκετ. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, διέσυραν και την Αρμάνι Μιλάνο, 90-63 και πλέον έχουν αρχίσει να... σκορπίζουν το φόβο σε όλη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός βγάζει μια απίστευτη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση η οποία είναι ικανή να διασύρει τον οποιονδήποτε.

Το ξεκίνημα του αγώνα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν... μαγικό. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοτιτς έμοιαζαν σε εξαιρετική κατάσταση και ο κόσμος της ομάδας έδινε ρεσιτάλ στις εξέδρες. Γιάνκοβιτς, Διαμαντίδης και Φώτσης με... συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» έκαναν το 9-5, ενώ ο Σλότερ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, 11-5, με τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα.

Ο Μπατίστα έβγαζε πολύ ενέργεια δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Σάμουελς (ο οποίος ήταν η μοναδική επιθετική πηγή κινδύνου για τους Ιταλούς) με τον Φώτσης να καρφώνει εντυπωσιακά και να κάνει το 15-7 στο 5΄. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με φοβερό τρίποντο «άνοιξε» ακόμα περισσότερο τη διαφορά, ενώ ο Τζούλιαν Ράιτ με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ φρόντισε να κάνει τη... διαφορά. Με πολύ όμορφο καλάθι στον αιφνιδιασμό, έπειτα από μαγική ασίστ του Διαμαντίδη το σκορ έγινε 22-10, ενώ ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-13, ύστερα από τρίποντο του Ράγκλαντ.

Περίεργα σφυρίγματα

Ο Μπλουμς με το που πάτησε παρκέ φρόντισε να... καταθέσει και πάλι τα διαπιστευτήριά του και με ένα ακόμα τρίποντο το σκορ έγινε 26-13 για τον Παναθηναϊκό. Τα επόμενα δύο λεπτά, όμως, δεν ήταν καλά για τους «πράσινους», οι οποίοι άρχισαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και στην άμυνα και στην επίθεση με τον Ράγκλαντ να το παίρνει πάνω του και με απίθανο τρίποντο να μειώνει σε 28-21. Σαν να μη έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Μος με νέο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 28-24, στο 14΄αλλά ο Μπατίστα απάντησε άμεσα και έκανε το 30-24. Στην... επιτυχία, πάντως, των Ιταλών να ροκανίσουν την διαφορά των 13 πόντων σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι τα έβλεπαν όλα... κόκκινα.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις