ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Εφήβων: Έτσι έγινε Πρωταθλήτρια Ευρώπης (photos+videos)

Εθνική Εφήβων: Έτσι έγινε Πρωταθλήτρια Ευρώπης (photos+videos)

Δείτε στο Onsports όλη την πορεία της Εθνικής Εφήβων προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου!

Από τις 23 Ιουλίου, η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι της προσπάθειας για διάκριση. Σε μια διοργάνωση που είχε... στοιχειώσει από το 2008 και το χρυσό στον Πύργο, με προβλήματα τραυματισμών και την κούραση από τη συμμετοχή αρκετών παικτών στο πρόσφατο Παγκόσμιο των Νέων να επηρεάζουν την ομάδα.

Πέρασαν πολλά όλοι τους, αλλά απέδειξαν πως εκτός από τεράστια ταλέντα, είναι και ψυχάρες!

Η Ελλάδα κατάφερε να νικήσει αντιξοότητες, αντιπάλους και τους... κακούς της δαίμονες, φτάνοντας το βράδυ της Κυριακής (02/08) στο νέκταρ της επιτυχίας! Το 64-61 επί της Τουρκίας απέδωσε... δικαιοσύνη, για τον Χαραλαμπόπουλο, τον Παπαγιάννη, τον Λούντζη, τον Σκουλίδα, τον Δίπλαρο, τον Μιλεντίγιεβιτς, τον Μουράτο, τους προπονητές και όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν!

Οι αριθμοί της Εθνικής

Η Ελλάδα είχε την 14η επίθεση του τουρνουά, με 65,2 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά αυτό διόλου την εμπόδισε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στα ριμπάουντ η Εθνική ήταν 4η με 42.3 ανά αγώνα, ενώ στις ασίστ 6η με 16.7 κατά μ.ό. στη διοργάνωση. Όμως, το μυστικό της επιτυχίας ήταν άλλο. Ήταν η άμυνα αυτή που έφερε την επιτυχία. Εκεί, η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση του τουρνουά, δεχόμενη 56.9 πόντους ανά αγώνα, επίδοση που πραγματικά... χαρίζει τρόπαια!

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις