ΜΠΑΣΚΕΤ

Κράτα τον ρυθμό και βάλε τα τρίποντα!

Κράτα τον ρυθμό και βάλε τα τρίποντα!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα φιλοξενηθεί το βράδυ της Παρασκευής στην έδρα της Μπάμπεργκ.

Του Νίκου Συρίγου

Και για να πάρει το «διπλό» θα πρέπει να κάνει με επιτυχία τον… Γερμανό. Δηλαδή, να μην παρασυρθεί από το ρυθμό που επιβάλλουν οι «κοντοί» της γερμανικής ομάδας και να έχει καθαρό μυαλό και να εκτελεί… ψυχρά έξω από τη γραμμή των 6.75 μ. Η ομάδα του Τρινκέρι, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις «αλλαγές» στην άμυνα και αυτό θα δώσει σίγουρα το δικαίωμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιχειρήσουν πολλά και ελεύθερα σουτ από το τρίποντο.

Αν βρουν στόχο, στο τέλος της βραδιάς η εκτός έδρας αποστολή στη Γερμανία θα έχει εξελιχτεί σε υγιεινό περίπατο. Αν δεν ευστοχούν και δώσουν την ευκαιρία στην άμυνα της Μπάμπεργκ να κλείσει, ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να δείξει για μια ακόμη φορά, οξυδέρκεια και να αναζητήσει άλλους τρόπους που θα ανοίξουν χώρους για τους περιφερειακούς του. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Νίκου Ζήση στην Μπάμπεργκ, δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να εφησυχάσει. Το «μυαλό» της γερμανικής ομάδας έχει γαλουχηθεί στο να κρατάει τις ομάδες του μέσα στο ματς ή να συμβάλλει τα μέγιστα σε επικές ανατροπές.

Οπότε ακόμη κι αν το τριφύλλι πάρει διαφορά, οφείλει να μείνει πιστό στο πλάνο του μέχρι το τέλος… Με δυο λόγια, να παίξει… γερμανικά και να σταματήσει να προσπαθεί μόλις ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ούτε λεπτό πριν…