ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημόσια συγγνώμη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού

Δημόσια συγγνώμη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε συγγνώμη για τη, λανθασμένη όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση να αφήσει εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

 
 

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για το θέμα που απασχόλησε μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ και τον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio και όπως υποστήριξε θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για την κίνηση με το εσώρουχο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι μια άμεση συγγνώμη τόσο από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ, όσο πρωτίστως από τους αθλητές και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ήταν εξαιρετικοί χθες σε παρκέ και κερκίδα». Πέρα από αυτό, βέβαια, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, αναφέρθηκε και στην ίδια την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το γήπεδο, τονίζοντας πως όλα όσα έγιναν από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να επιφέρουν βαριά τιμωρία με βάση τους κανονισμούς και τους νόμους. Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτή είναι η συνηθισμένη τακτική των Πειραιωτών που ουδέποτε έχουν παραδεχθεί την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό εντός του παρκέ και πάντα ψάχνουν δικαιολογίες και αναζητούν άλλα αίτια για τις αποτυχίες τους.

Αναφορικά με τη διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ και την ΚΕΔ, σχολίασε πως η δική του άποψη είναι πάγια και επιζητά να κρίνονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο με 50-50 διαιτησία. Επίσης επεσήμανε πως και ο Παναθηναϊκός έχει αισθανθεί αίσθημα αδικίας από τους διαιτητές, ωστόσο, δεν έχει αποχωρήσει από το γήπεδο. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα ήθελε να είναι μαζί με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ στον τελικό της Κυριακής στην Κρήτη, ενώ για το Athens Alive υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για να συζητηθεί δημόσια και πως είναι ένα έργο που χρειάζεται τον χρόνο του. Τέλος, ρωτήθηκε για το αν θα πάει ξανά στο ΣΕΦ και απάντησε αφοπλιστικά «γιατί να μην πάω;»

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

Για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός:

«Καταρχάς μας στεναχωρεί το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά, η πολλοστή κι αν δεν κάνω λάθος είναι όλες οι φορές από τότε που έχουν αναλάβει οι κ. Αγγελόπουλοι δεν έχουν βγει μια φορά και να αποδεχθούν την ανωτερότητα του αντιπάλου. Εμείς έχουμε κερδίσει πάρα πολλές φορές, μια φορά δεν έχουμε ακούσει ότι ήμασταν καλύτεροι. Πάντα κάτι φταίει. Από εκεί και πέρα, κοιτώντας το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα, πάρα πολύ καλός, κατάφερε και έκλεισε τον Ολυμπιακό σε όλα τα σημεία, βλέπαμε να πετάνε τη μπάλα από τα εννιά και τα δέκα μέτρα, είδαμε μια διαφορά 15 πόντων σε ένα ημίχρονο. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός. Επίσης και ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που παρά τις προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, των παικτών του Ολυμπιακού, μπορέσανε και είχανε μια κόσμια συμπεριφορά. Δεν παρεκτράπησαν, γενικότερα έγινε ένας αγώνας σε αθλητικά πλαίσια παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις όπως είπα και νωρίτερα».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού:

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει παραδειγματικά τιμωρία βάσει νόμου και κανονισμών, ώστε κάτι τέτοιο να μην το ξαναδούμε. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πολλές ομάδες έχουν παράπονα, σε ξένες διοργανώσεις, σε ελληνικές διοργανώσεις δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Απλά είναι λογικό, όταν έχεις συνηθίσει σε άλλες διοργανώσεις να έχεις ένα Μιλουτίνοφ με ένα φάουλ σε όλο το παιχνίδι και ξαφνικά βλέπεις να γίνεται κάτι διαφορετικό, αντιδράς. Έχουν συνηθίσει σε άλλα δεδομένα».

Για τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα:

«Βεβαίως δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε με τις σχέσεις, ούτε με οτιδήποτε. Απλά θεωρώ ότι υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στις διάφορες διοργανώσεις και καλό θα είναι να υπάρχει μια κοινή συνισταμένη και να μην υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια».

Για το πώς θα αντιδρούσε σε αντίστοιχη περίπτωση ο Παναθηναϊκός:

«Έχει συμβεί πολλές φορές. Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει συμβεί αυτό το πράγμα, θυμάμαι παλαιότερα, θα το πάω πάρα πολύ πίσω, τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και με τέσσερα φάουλ. Εντάξει, το πήγα πάρα πολύ πίσω, αλλά έχουν γίνει σε πάρα πολλούς αγώνες τέτοια πράγματα. Δηλαδή εμείς, θα πάω στο πρόσφατο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα που υπήρχαν 26-6 βολές υπέρ του Ολυμπιακού. Τι θα έπρεπε να γίνει, να σηκωθούμε να φύγουμε; Χάσαμε 20 πόντους, δεν θυμάμαι πόσο έληξε, το αποδεχθήκαμε και προχωρήσαμε. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η νίκη, και η ήττα και η συντριβή».

Για το αίτημα του Ολυμπιακού για διαιτητές Ευρωλίγκα στα ντέρμπι:

«Δεν το άκουσα, δεν το έχω ακούσει αυτό και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ σε κάτι που δεν γνωρίζω».

Για την κίνηση με το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Θα σας πω. Καταρχάς έχοντας διαβάσει και έχοντας παρακολουθήσει όλα τα ΜΜΕ το πώς έχουν αντιμετωπίσει το όλο θέμα, θεωρώ ότι είναι άτυχο τουλάχιστον να δίνεται η σημασία που εδόθη σε αυτή τη λανθασμένη κατ’ εμέ κίνηση, και θα επεκταθώ στη συνέχεια επάνω σε αυτό. Θεωρώ ότι χθες έγιναν τραγελαφικά πράγματα από πλευράς Ολυμπιακού, φεύγοντας από το γήπεδο και με τον τρόπο που προκαλούσαν οι αθλητές τους. Παρόλα αυτά, ο κάθε δημοσιογράφος και το κάθε μέσο έχει τον χρόνο και το χώρο που νομίζει για να δώσει σε αυτά τα περιστατικά. Κατ’ εμέ, αν θέλετε, η άποψή μου είναι ότι κακώς έχει δοθεί τόσο μεγάλη έκταση. Πάνω όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό, αυτό ήταν μια λανθασμένη κίνηση είναι κάτι για το οποίο θα ήθελα να απολογηθώ από όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και όλους όσοι ασχολούνται, βεβαίως εκτός ανθρώπων του Ολυμπιακού γιατί αυτοί τα προκαλέσανε. Ήταν μια λανθασμένη κίνηση πάνω στο ενθουσιασμό, τίποτα. Αυτό. Ήταν ένα λάθος, τώρα για την τοποθέτηση περί αθλητικού δικαστή όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν αυτό είναι τόσο κακό, βεβαίως και να τιμωρηθώ και να κριθώ από τον οποιονδήποτε αθλητικό δικαστή αλλά νομίζω ότι με τα περιστατικά που έχουν συμβεί χθες γενικότερα στο ΟΑΚΑ, θεωρώ κατ’ εμέ, ξαναλέω, ότι είναι το τελευταίο σε προτεραιότητα».

Για το αν είναι έμμεση συγγνώμη η τοποθέτησή του:

«Είναι μια άμεση συγγνώμη, και πρωτίστως από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τους αθλητές του Παναθηναϊκού γιατί αυτή η τεράστια νίκη ήταν και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου χθες και της έκλεψε λίγο από το χώρο που θα έπρεπε να αφιερώνεται μόνο στον τρόπο που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός εντός του παρκέ και το πόσο εξαίρετος ήταν ο κόσμος στις κερκίδες. Πρωτίστως, λοιπόν, η συγγνώμη μου έχει ως αποδέκτες αυτούς και κατ’ επέκταση όλο τον κόσμο του μπάσκετ».

Για το αν λειτούργησε πρώτα ως οπαδός και μετά ως πρόεδρος:

«Μα δεν έχω αποποιηθεί ποτέ ότι είμαι πάνω από όλα οπαδός. Πάνω από όλα. Όχι και οπαδός. Πάνω από όλα».

Για το αν θεωρεί πως ήταν τόσο μεγάλες οι προκλήσεις των παικτών του Ολυμπιακού και αν έχει βρεθεί στη θέση τους στο ΣΕΦ ή σε άλλα γήπεδα:

«Οφείλουμε όλοι μας, που ασχολούμαστε και είμαστε δημόσια πρόσωπα στον χώρο του αθλητισμού, οφείλουμε όλοι μας εκείνη τη στιγμή να έχουμε την ψυχραιμία και να μην απαντάμε στον κόσμο. Και εγώ το έχω κάνει στο παρελθόν, έχω υποστεί συνέπειες αλλά όπως μου είχε πει, και πολύ σωστά, ο κύριος Μπερτομέου πέρσι σε μια ιδιωτική συνομιλία «Δημήτρη είμαστε μέσα στον χώρο του μπάσκετ, οφείλουμε να είμαστε εκεί πέρα, να κάνουμε τη δουλειά μας και να σηκωνόμαστε να φεύγουμε έχοντας τα αυτιά μας κλειστά»».

Για το αν θέλει να αλλάξει η ΚΕΔ στο μπάσκετ:

«Η δική μου η άποψη παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό; Με οποιαδήποτε ιδιότητα είμαι στο μπάσκετ, εμένα αυτό που μου αρέσει είναι να παίζεται το παιχνίδι εντός γηπέδου να είναι πάντα δίκαιη η διαιτησία. Ανθρώπινα λάθη θα υπάρχουν, άλλες φορές θα είναι υπέρ, άλλες φορές θα είναι κατά. Σκοπός είναι να είναι ο μέσος όρος ένα 50-50 και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ενέργειες των αθλητών και να μην γίνονται οι διαιτητές, πρωταγωνιστές».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν πάει καλά στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια:

«Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την τοποθέτηση αυτή. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει βγει τις τελευταίες χρονιές στις πρώτες τέσσερις ομάδες, είχε πλεονέκτημα έδρας έτυχε δυο φορές να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε προηγούμενα χρόνια για ένα σουτ δεν είχαμε περάσει την ΤΣΣΚΑ και όπως είπατε, λόγω των δυνατοτήτων πλέον της ελληνικής οικονομίας και των ανθρώπων που επενδύουν στον ελληνικό αθλητισμό, θα διαφωνήσω. Έχουμε πετύχει πάρα, πάρα, πάρα πολλά. Βεβαίως όλοι θέλουμε να πάμε στο Final Four, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα στη σημερινή Ελλάδα να επενδύουμε τα χρήματα τα οποία επενδύαμε το 2003, το 2005, το 2007, το 2009, το 2011 και σε παλαιότερες χρονιές».

Για το αν θεωρεί ότι έχει αποτύχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα:

«Σε καμία περίπτωση. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Εννοείται ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και έχει πάντα ως στόχο και το Final Four και την κούπα την ίδια, αλλά καμία ομάδα εκτός από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου της εποχής Τσαουσέσκου δεν είναι πάντα στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κι έχει διατηρήσει από το 1996 μέχρι σήμερα να είναι η μοναδική ομάδα διαχρονικά η οποία παίρνει έναν τίτλο κάθε χρόνο. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει το οποιοδήποτε παράπονο. Ναι, είμαστε καλομαθημένοι με την καλή έννοια να πηγαίνουμε στα Final Four και να τα σηκώνουμε, δυστυχώς όμως όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν κατέβει κάποια σκαλοπάτια έτσι λοιπόν είναι και οι οικονομικές δυνατότητες για εμάς που επενδύουμε στον χώρο».

Για τη δήλωση ότι ο Ολυμπιακός είχε προαποφασίσει να φύγει από το ΟΑΚΑ:

«Το επαναλαμβάνω ότι θεωρώ ότι είναι μεθοδευμένα. Αυτό φάνηκε από την πρόθεσή τους να φύγουν. Δηλαδή πριν καν μπουν στα αποδυτήρια, ο κ. Μπαφές νομίζω, αν λέω σωστά το όνομά του, έστελνε λέει φιλάκια στη Γραμματεία. Τουλάχιστον έτσι διάβασα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δείχνει ότι ήταν προαποφασισμένο».

Για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο Athens Alive:

«Όταν θα υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό για να μπορέσουμε να μιλήσουμε, θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Όλα είναι στον δρόμο τους, βεβαίως και έχουν υπάρξει κάποιες καθυστερήσεις, από εκεί και πέρα προσπαθούμε να πετύχουμε. Αυτό δεν είναι ένα έργο μικρό, είναι ένα έργο νομίζω από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στη χώρα και λογικό είναι να πάρει τον χρόνο του».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους αδερφούς Αγγελόπουλους:

«Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι τώρα έχουμε έναν μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Κρήτη. Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη χαρά δική μου να μπορέσουμε να κάτσουμε μαζί οι δυο διοικήσεις, μακάρι να μπορέσει και ο κύριος Σαββίδης από το ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να δείξουμε πως πραγματικά θα έπρεπε να είναι οι διοικήσεις».

Για την καλή σχέση με τον Σαββίδη:

«Προσπαθώ να έχω με όλους τους παράγοντες καλή σχέση αρκεί να μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις για τον χώρο του αθλητισμού. Και να μπορούμε να καταλάβουμε ότι μέσα στον χώρο του αθλητισμού υπάρχει και η ήττα. Δυστυχώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν έχουν μάθει ότι μέσα στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Δεν τους έχω ακούσει, όπως είπα και στην αρχή της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, δεν υπάρχει ούτε μια φορά που να έχει βγει ο Ολυμπιακός και να έχει πει ‘ναι, ήταν καλύτερος ο αντίπαλος’. Μία φορά δεν το έχω ακούσει».

Για το αν έχει την πρόθεση να πάει πάλι στο ΣΕΦ σε ντέρμπι:

«Γιατί να μην ξαναπάω;»

Πηγή: Onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις