ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν

Τέλος εποχής χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Τσαμπι Αλόνσο, ο οποίος τόνισε πως όλοι οι παίκτες των Φούριας Ρόχας πρέπει να αποδεχτούν αυτό το αποτέλεσμα ως άντρες.

«Πολλά πράγματα δεν θα είναι όπως πριν... Θα αλλάξουν. Οι εποχές και οι στιγμές φεύγουν... Όλα τελειώνουν κάποια στιγμή. Αυτή ήταν μια οδυνηρή ήττα για εμάς. Δεν περίμενε κανείς μας αυτή την αποτυχία, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Πρέπει, όμως, να αποδεχτούμε την αποτυχία, όπως ακριβώς κάνουμε και με τις νίκες. Να το αντιμετωπίσουμε αντρίκεια» είπε χαρακτηριστικά ο Τσάμπι Αλόνσο στην ιστοσελίδα της FIFA και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να δείξουμε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Ίσως να μην υπάρχει η δίψα για διάκριση και το πάθος στον βαθμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κάνει πολλά λάθη Χάσαμε ίσως και την ταυτότητά μας. Δεν ήμασταν όσο συμπαγές σύνολο παρουσιαζόμασταν μέχρι πρότινος και παίρναμε τις νίκες. Παίξαμε με ομάδες που ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένες και στο καλύτερο δυνατό στάδιο και γι' αυτό αποκλειστήκαμε. Θίγεται ο εγωισμός μας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρουμε πως να συμπεριφερόμαστε στις νίκες, αλλά και στις ήττες».