ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η πιο μεγάλη ώρα για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η πιο μεγάλη ώρα για την Ελλάδα

Τώρα ή ποτέ... Κάπως έτσι σκέφτονται όλοι στο ελληνικό στρατόπεδο για τον επερχόμενο αγώνα (24/6 -23μμ) με την Ακτή Ελεφαντοστού για την τρίτη αγωνιστική του τριτου ομίλου.

Η Ελλάδα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει μια ήττα και μια ισοπαλία, ωστόσο βρίσκεται στο... κόλπο της πρόκρισης. Όπως και στο Euro του 2012, όταν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική κερδίσαμε τη Ρωσία και προκριθήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, έτσι και τώρα η ελληνική... ψυχή μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου μας (2 αγ.)
Κολομβία 6 (5-1)
Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
Ιαπωνία 1 (1-2)
Ελλάδα 1 (0-3)

Τι πρέπει να συμβεί την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί η Εθνική μας
Η Ελλάδα (1 β.) θα πρέπει να κερδίσει την ομάδα του Ντιντιέ Ντρογκμπά (3 β.) και παράλληλα η πρωτοπόρος Κολομβία (6 β.), η οποία έχει ήδη προκριθεί να μην χάσει από την Ιαπωνία (1 β.)

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι το γεγονός πώς οι Κολομβιανοί ίσως θελήσουν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας -η οποία πιθανότατα θα τους φέρει αντίπαλο είτε την Ιταλία, είτε την Ουρουγουάη- γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει κάποια χαλάρωση την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Ιάπωνες.

Όσο για το ενδεχόμενο η Ιαπωνία να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Εθνική θα πρέπει να κάνει... θαύματα απέναντι στην Ακτή, καθώς θα χρειάζεται νίκη με 3 γκολ περισσότερα απ' αυτή των Ασιατών για να προκριθεί.

Στο μυαλό του Φερνάντο Σάντος
Σε περίπτωση που η ομάδα μας αποκλειστεί, αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του Σάντος στον πάγκο της Εθνικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, αφού είδε τους Μήτρογλου, Μανωλά και Μανιάτη να μην αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα μετά τους μικροτραυματισμούς τους στο ματς με την Ιαπωνία.

Ο μοναδικός... πονοκέφαλος στο μυαλό του Σάντος είναι αναμφισβήτητα ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας. Το βαρύ φορτίο του κέντρου αλλά και της ψυχολογικής υποστήριξης από έναν ηγέτη θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει δηλώσει πως αποσύρεται από την Εθνική.

Στην υπόλοιπη ενδεκάδα δεν περιμένουμε κάποιες αλλαγές, αφού οι Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κονέ, Μανιάτης, Σαμαράς, και Μήτρογλου δείξαν ένα καλό και μαχητικό πρόσωπο στο παιχνίδι με τους Ιάπωνες. Η μόνη αντικατάσταση που είναι σχεδόν σίγουρη είναι αυτή του Φετφατζίδη από τον Σαλπιγγίδη.

1821240 w2

Μικρες δηλώσεις των διεθνών πριν το ματς

Χολέμπας: «Το ξεκίνημα με την Κολομβία δεν ήταν καλό. Όλη η ομάδα δεν ήταν καλή. Δεν τα πήγαμε καλά και δεν παλέψαμε αρκετά. Απέναντι στην Ιαπωνία στο ξεκίνημα δεν μπήκαμε καλά. Ήρθε η αποβολή, αλλά δείξαμε πίστη και χαρακτήρα. Παίξαμε για τη νίκη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ακτή, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε και να κερδίσουμε».

Kostas-Mitroglou-Greece-1024 3075557

Μήτρογλου: «Είναι ένας τελικός, αλλά το έχουμε ξανακάνει με τη Ρωσία. Θα ακούσουμε τον προπονητή μας αυτές τις ημέρες. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με δυνατή επίθεση με μεγάλους παίκτες όπως οι Ντρογκμπά και Τουρέ. Θα κοιτάξουμε το δικό μας κομμάτι και θα πάμε για τη νίκη».

Διαβάστε επίσης:
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Το σημερινό πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις