ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Η μεγάλη στιγμή της Εθνικής μας έφτασε (pics)

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Η μεγάλη στιγμή της Εθνικής μας έφτασε (pics)

Την πιο μεγάλη πρόκληση -μέχρι την επόμενη- αντιμετωπίζει απόψε (23:00 - NERIT) η Εθνική Ελλάδος, η οποία με νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στις 16 κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, τις πιθανές ενδεκάδες, τις τελευταίες δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το πλάνο του Φερνάντο Σάντος
Αρκετές ήταν οι δοκιμές του Ομοσπονδιακού τεχνικού μας ενόψει της αναμέτρησης με την Ακτή Ελεφαντοστού, θέλοντας να βρει επιτέλους το γκολ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Το μόνο σίγουρο, είναι πως η τετράδα της άμυνας θα μείνει και στο τρίτο παιχνίδι απαράλλαχτη. Οι Τοροσίδης και Χολέμπας θα είναι στα πλάγια με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο.

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Στατιστική και προϊστορία μας δείχνουν την... πρόκριση

Από εκεί και πέρα, η απουσία του Κώστα Κατσουράνη, φέρνει τον Γιώργο Καραγκούνη μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Κονέ πιο μπροστά, ενώ γρίφος παραμένει η επιθετική τριάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Σαμαράς δοκιμάστηκε ως φορ με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει θέση στα αριστερά της επίθεσης και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά. Εκτός αυτού, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Μήτρογλου στην κορυφή με αποτέλεσμα ο Χριστοδουλόπουλος να βγει από την ενδεκάδα.

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: Το προφίλ των αντιπάλων μας

Τι πρέπει να συμβεί την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί η Εθνική μας
Στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ όπου βρίσκεται και η Εθνική μας ομάδα, ξεκάθαρο ήδη η Κολομβία βρίσκεται στην επόμενη φάση με 6 βαθμούς. Αμέσως μετά είναι η προσεχής μας αντίπαλος Ακτή Ελεφαντοστού με 72% και μετά η «γαλανόλευκη» με 15% και ας είναι στην τελευταία θέση.

group c

Για την Εθνικής Ελλάδας τα δεδομένα είναι απλά!
1) Με νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και απώλεια βαθμών των Ιαπώνων κόντρα στην αδιάφορη Κολομβία, είμαστε στην επόμενη φάση.
2) Αν η Ιαπωνία κερδίσει, η Εθνική πρέπει όχι μόνο να πάρει τους 3 βαθμούς κόντρα στους «ελέφαντες», αλλά και να επικρατήσει με διαφορά τριών τερμάτων (π.χ 3-0, 4-1).
Η αντίπαλος μας, με νίκη είναι αμέσως στην επόμενη φάση, ενώ με ισοπαλία αν οι Ιάπωνες κερδίσουν με πάνω από δύο γκολ διαφορά την Κολομβία, θα είναι εκείνοι που θα χαμογελάσουν.

Οι τελευταίες δηλώσεις των Ελλήνων διεθνών

tachtsidis-650

Ταχτσίδης: «Ο στόχος μας δεν είναι πολύ δύσκολος. Από εμάς εξαρτάται. Πιστεύω πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Πάθος και θέληση και όλα τα άλλα θα έρθουν. Είμαι σίγουρος πως αν εμείς εμφανιστούμε όπως πρέπει με το πάθος που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι και τη συγκέντρωση θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση»

c5743902fc75f7bdc7a206fa55868ad1 XL

Παπασταθόπουλος: «Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο τελείωμα των φάσεων που δημιουργούμε. Και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο βγάλαμε καλές φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Νομίζω πως μας έλειψε και η τύχη. Και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα πιστεύουμε ότι αν συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ευκαιρίες, θα έρθει και το γκολ. Από εκεί και πέρα η φήμη που μας ακολουθεί είναι ότι διαθέτουμε ψυχή και πως είμαστε μαχητές και με αυτά τα προσόντα θα αντιμετωπίσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού».

Ο Κάρλος Βέρα θα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Ο 38χρονος ρέφερι από το Εκουαδόρ είναι διεθνής από το 2007 και είχε σφυρίξει το Copa America την ίδια χρονιά, ενώ το 2012 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Το 2013 ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-2013 και φέτος σφύριξε το παιχνίδι του Ιράν με τη Νιγηρία που έληξε 0-0.

Δείτε φωτογραφίες από την τελευταία προπόνηση της Εθνικής μας στο Αρακαζού: