ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Ελλάδα, η χώρα των (ποδοσφαιρικών) θαυμάτων (photos+video)

Μουντιάλ 2014: Ελλάδα, η χώρα των (ποδοσφαιρικών) θαυμάτων (photos+video)

Από το 2004 στο 2014... Η σκληρή για τους αντιπάλους μας πραγματικότητα, που κάνει το γύρο του κόσμου και ο γλυκός... πειρασμός που επιτρέπει στους Έλληνες να θυμούνται και να ονειρεύεται

Δέκα χρόνια μετά από το έπος του Euro 2004, η ως τώρα πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αρχίζει να ξυπνάει άσχημες μνήμες στους αντιπάλους και να επιτρέπει σε όλους τους Ελληνες ανά τον πλανήτη να ονειρεύονται.

Η τωρινή ομάδα διαθέτει πολλά κοινά με αυτή της «χρυσής» παρέας του Ζαγοράκη και το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον έχουμε κερδίσει και σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, το σεβασμό και την προσοχή όλων. Ουσιαστικά αυτά τα κερδίσαμε με το σπαθί μας με την κατάκτηση του Euro το 2004 και αποδεικνύεται περίτρανα, σε πείσμα όλων όσοι θέλουν να μας θεωρούν ξεγραμμένους ποδοσφαιρικά, ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσα.

Εκεί, ανάμεσα σε όλες τις υπέρ-δυνάμεις του ποδοσφαίρου, να δημιουργεί διαχρονικά αλλά σταθερά τα δικά της μικρά και μεγάλα ποδοσφαιρικά θαύματα...

Οι αριθμοί λένε (πάντα) τη δική τους αλήθεια

Η φετινή πορεία της ομάδας στο Μουντιάλ ήταν λιγάκι διαφορετική με εκείνη στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τότε η πρεμιέρα είχε νίκη, ισοπαλία και την τελευταία αγωνιστική ήττα και συνολικά η πρόκριση στην επόμενη φάση ήρθε με 4 βαθμούς.

Στην Βραζιλία ξεκινήσαμε στραβά με το βαρύ 3-0 από την Κολομβία, έπειτα ισοπαλία με την Ιαπωνία και το καλύτερο έμεινε για το τέλος (κυριολεκτικά), αφού στον τρίτο αγώνα, στο 90ο λεπτό, πήραμε την νίκη και την πρόκριση, μαζεύοντας ξανά 4 βαθμούς. Ακόμη και το σκορ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού (2-1), είναι ακριβώς το ίδιο με τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλους στο πρώτο μας παιχνίδι στην Λισαβόνα.

Ήδη δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει και σκέφτονται αυτές τις συμπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του John Sinnott, δημοσιογράφου του CNN, που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η Ελλάδα πάντα τα πηγαίνει καλά τις χρονιές που τελειώνουν σε τέσσερα».

Άλλο παράδειγμα είναι αυτό του αναλυτή-μάνατζερ παικτών, Oma Akatugba, απορεί με την ακόμα μια υπέροχη πορεία της Εθνικής και αναρωτιέται, «γιατί πάντα η Ελλάδα;».

Όλα αυτά αποδικνύουν πως πλέον όλοι μας φοβούνται και μας σέβονται! Μπορεί να μην παίζουμε ποδόσφαιρο σαν την Ισπανία, μπορεί να μην έχουμε την δύναμη της Αγγλίας, ούτε και τους τίτλους της Ιταλίας. Όμως έχουμε το πλεονέκτημα πως είμαστε ήρωες και πως εμείς συνεχίζουμε στο Μουντιάλ και οδεύουμε για τους «8», την στιγμή που αυτές οι τεράστιες εθνικές είναι... σπίτι τους...

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Ο δρόμος για το «όνειρο» (photos)

Μουντιάλ 2014: Υποδοχή ηρώων στους διεθνείς! (video)

Μουντιάλ 2014: Ο τερματοφύλακας των «Ελεφάντων» έφαγε το... γρασίδι!

Μουντιάλ 2014: Στο πόδι όλη η Καλαμάτα μετά τη τεράστια νίκη (video)

Μουντιάλ 2014: Η πρόκριση της Εθνικής έγινε τραγούδι!

Μουντιάλ 2014-Αντετοκούνμπο: «Μπράβο, μάγκες» (photo)

Μουντιάλ 2014: Το παράπονο του Τοροσίδη (photo)

Μουντιάλ 2014: Η ομορφότερη εικόνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (pic)

Μουντιάλ 2014: Στοιχημάτισε ότι ο Σουάρεζ θα... δαγκώσει και κέρδισε! (pic)

Μουντιάλ 2014: Ο Σουάρεζ μιλά για το δάγκωμα στον Κιελίνι! (βίντεο)

Μουντιάλ 2014: Ο Ζορμπάς στη θέση του... αγάλματος του Ιησού στο Ρίο

Μουντιάλ 2014: Υποδοχή ηρώων στους διεθνείς! (video)