ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Μουντιάλ 2014: «Καμπάνα» της FIFA σε Argentina!

Τελικός Μουντιάλ 2014: «Καμπάνα» της FIFA σε Argentina!

Η FIFA δυο 24ωρα πριν τον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 ανακοίνωσε τιμωρία της ομοσπονδίας της Αργεντινής για παραβίαση κανονισμών που έχουν να κάνουν με το marketing και τον Τύπο.

Το ποσό των 300.000 ελβετικών φράγκων καλείται να καταβάλει η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA) στη FIFA μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε την Παρασκευή (11/07), δυο ημέρες πριν τον τελικό του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία. Ο λόγος, σύμφωνα με όσα εξήγησε σε ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία, είναι πως οι Αργεντινοί παραβίασαν κανονισμούς για τα Media και το Marketing, στις συνεντεύξεις Τύπου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η FIFA, στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τους αγώνες με Νιγηρία, Ελβετία και Βέλγιο δεν προσήλθαν ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον ένας, ως όφειλαν αλλά έδωσε το «παρών» μόνο ο Αλεχάντρο Σαμπέγια. Το ίδιο έγινε και μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ 2014 με την Ολλανδία, κάτι που έχει ως συνέπεια να τιμωρηθεί η «αλμπισελέστε». Όπως ανέφερε η FIFA, το αντικείμενο των συγκεκριμένων κανονισμών είναι να επιτρέψουν στον Τύπο να μεταφέρει στους φιλάθλους και την άποψη των πραγματικών πρωταγωνιστών, που είναι οι ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Η… ζωγραφιά του Τσόρι στην προπόνηση (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Αργεντινή: Η καλύτερη οπαδός (video)

Έγινε μοντέλο μέσω… Μουντιάλ! (photos+video)