Υπόκλιση Πετρούνια σε Τεντόγλου: «Είσαι κορυφαίος, μπράβο φίλε»

Ένας τεράστιος αποθεώνει έναν άλλο τεράστιο του ελληνικού αθλητισμού – Επίδειξη σεβασμού από ανθρώπους του χώρου στον Μίλτο Τεντόγλου.
Υπόκλιση Πετρούνια σε Τεντόγλου: «Είσαι κορυφαίος, μπράβο φίλε»
2'

Το επίτευγμα του Μίλτου Τεντόγλου, το χρυσό που κατέκτησε, ο τρόπος που πανηγύρισε και η απίστευτη ψυχραιμία του, κάνει τους πάντες να του βγάζουν το καπέλο. Όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα τι θα πει πρωταθλητισμός κορυφαίου επιπέδου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας εξ αυτών. Ο «άρχοντας των κρίκων» υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Τεντόγλου, γράφοντας:

«Όταν ένας αθλητής συνδυάζει το κορυφαίο άλμα της ημέρας του την απόλυτη ψυχραιμία και καθαρή σκέψη στο τελευταίο άλμα είναι αυτό και γι' αυτό είσαι κορυφαίος. Μπράβο φίλε».

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη δύο μέρες πριν αρχίσει τις «μάχες» της στο US Open, έγραψε ένα σκέτο «Τα μελέ…» (τα λέμε ανάποδα), έχοντας ένα αεροπλάνο για την… πτήση του Τεντόγλου και μια κατσίκα που συμβολίζει τον κορυφαίο όλων των εποχων!

Ο άσος της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, αποθέωσε κι αυτός τον Τεντόγλου γράφοντας: «Μπράβο ρε μάγκα».

Τα λεφτά που θα πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου

Στο μεταξύ έγιναν γνωστά τα ποσά που θα καρπωθούν ο Μίλτος Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο, αλλά και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για το χάλκινο. Λεφτά που θα έρθουν απ’ την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, για όσους κατακτούν μετάλλια κι έχουν καλό «πλασάρισμα» στους τελικούς. Σύμφωνα με αυτά που έχουν προβλεφθεί λοιπόν, το χρυσό του Τεντόγλου θα του αποφέρει 64.772 ευρώ. Όσο για το χάλκινο της Ντρισμπιώτη, θα της δώσει 20.356 ευρώ.

Αν κάποιος αθλητής κατέρριπτε παγκόσμιο ρεκόρ, τότε θα έπαιρνε 92.531 ευρώ. Συγκεκριμένα τα ποσά για τους πρώτου 8 των τελικών, είναι τα εξής:

1η θέση: 64.772 ευρώ
2η θέση: 32.386 ευρώ
3η θέση: 20.356 ευρώ
4η θέση: 14.805 ευρώ
5η θέση: 10.178 ευρώ
6η θέση: 6.477 ευρώ
7η θέση: 5.551 ευρώ
8η θέση: 4.626 ευρώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή