ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κραυγή αγωνίας των προπονητών του Ιπποδρόμου: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι»

Κραυγή αγωνίας των προπονητών του Ιπποδρόμου: «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι»

Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΝΕΠΔΙ), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο οι 3.000 οικογένειες που ζουν από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Η ΕΝΕΠΔΙ σημειώνει ότι έχουν παγιωθεί καταστάσεις που υποσκάπτουν το παρόν και το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου γίνονται «δέκτες αρνητικών μηνυμάτων», ακόμα και αναφορών που μιλούν για «λουκέτο» στον ιππόδρομο.

Σε αυτή τη βάση, η ΕΝΕΠΔΙ ζητά άμεση συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς – όπως υπογραμμίζεται – απαιτούνται ριζικές λύσεις, που μόνο η Πολιτεία μπορεί να δώσει, ώστε «να φύγουν τα βαρίδια που τραβάνε τις ιπποδρομίες προς τα κάτω».

Επιπλέον, οι προπονητές καταγγέλλουν «θλιβερά φαινόμενα και καταστάσεις», καθώς και «αλληλεξαρτήσεις μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων και θεσμών», που θέτουν σε κίνδυνο το άθλημα. Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «βαρύτατες προσωπικές επιθέσεις» σε βάρος των μελών της Ένωσης, καθώς και για «συμπεριφορές και πρακτικές που αγγίζουν ακόμη και τα όρια της παρανομίας».

Το αγωνιώδες αίτημα της ΕΝΕΠΔΙ, έρχεται να προστεθεί σε σειρά εξελίξεων που αφορούν τον ελληνικό ιππόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απέρριψε πρόσφατα αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), οι οποίες είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις από την ιπποδρομιακή κοινότητα.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΝΕΠΔΙ εκφράζει την ελπίδα ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα του ιπποδρόμου με αποφασιστικότητα, λαμβάνοντας τις αποφάσεις που είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα των ιπποδρομιών.

Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΠΔΙ ιδρύθηκε πρόσφατα από 11 προπονητές δρομώνων ίππων, με πολυετή επαγγελματική διαδρομή, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την προπόνηση και την ευζωία της πλειοψηφίας των ίππων που συμμετέχουν στις ελληνικές ιπποδρομίες σήμερα.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση