ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Eurovision 2019: Όλα τα προγνωστικά για τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού

Eurovision 2019: Όλα τα προγνωστικά για τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού

Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει μέχρι τους δύο ημιτελικούς της Eurovision στις 14 και 16 Μαΐου και τα στοιχήματα αναφορικά με το ποιες χώρες θα μπορέσουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό, «δίνουν και παίρνουν».

Στις 18 Μαΐου στο Τελ Αβίβ -τη νικήτρια χώρα της περσινής Eurovision- και συγκεκριμένα στο International Covention Center (ICC), πλήθος κόσμου θα παρακολουθήσει live τους φιναλίστ του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού. Ποια είναι όμως, τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης και ποιες είναι οι προβλέψεις σε ό,τι αφορά στη μέχρι στιγμής πορεία της Ελλάδας και της Κύπρου;

Τι θα γίνει με Ελλάδα και Κύπρο

Τα προγνωστικά δείχνουν πως τόσο η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», όσο και η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay» θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, και οι δύο χώρες θα βρεθούν ανάμεσα στα φαβορί του πρώτου ημιτελικού του διαγωνισμού, καταλαμβάνοντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Με βάση τις αποδόσεις, η Αυστραλία, η Ισλανδία, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Σερβία θα βρεθούν επίσης στις πρώτες θέσεις, λαμβάνοντας το πολυπόθητο «εισιτήριο» για το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού και αφήνοντας εκτός Eurovision το Μαυροβούνιο, τη Φινλανδία και τη Γεωργία.

Ποιοι θα βρεθούν στον τελικό

Τι συμβαίνει όμως, με τον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου και ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θεωρούνται ήδη φαβορί για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού; Τα στοιχήματα για τη Eurovision στο Stoiximan.gr είναι πολλά και όπως δείχνουν, η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade», αναμένεται να είναι η νικήτρια χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η Ρωσία με τον Sergey Lazarev και το «Scream» και η Ιταλία με τον Mahmood και το «Soldi» θα βρεθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη πεντάδα ενδεχομένως θα συμπληρώσουν το Αζερμπαϊτζάν με τον Chingiz και η Σουηδία με τον John Lundvik και «Too Late For Love». Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο Lundvik βρισκόταν στην πρώτη τριάδα του τελικού του διαγωνισμού, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, οι εκπλήξεις στη Eurovision είναι πολλές -πόσω μάλλον σε ό,τι αφορά στις πρώτες θέσεις.

Για την ώρα, φαίνεται πως τόσο η Κύπρος με την Τάμτα όσο και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα έχουν μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουν στο top 10 του τελικού, με την τυχερή δεκάδα να συμπληρώνεται -εκτός από τις χώρες που προαναφέραμε- από την Ελβετία, την Ισλανδία και τη Μάλτα. Ελλάδα και Μάλτα, μάλιστα, ενδεχομένως θα δώσουν «μάχη» για μία από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας.

Δείτε εδώ τις αποδόσεις του Stoiximan.gr για τη μάχη της 10άδας της Εurovision.

Η αλλαγή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι εκπλήξεις

Σε κάθε περίπτωση, οι λάτρεις της Eurovision καλό είναι να γνωρίζουν πως φέτος, αναμένεται να παρατηρήσουν μία σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά στον τρόπο που. Πιο αναλυτικά, ενώ μέχρι πέρυσι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκινούσε από τη χώρα που είχε ψηφιστεί λιγότερο από τους τηλεθεατές, τώρα θα ξεκινά από τη χώρα που βρέθηκε τελευταία στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών. Το γεγονός αυτό αναμένεται να εντείνει σίγουρα την αγωνία μας για το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, τα στοιχήματα είναι μέχρι στιγμής πολλά και οι αποδόσεις δείχνουν ήδη τα φαβορί. Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις και να δούμε κάποιο από τα outsiders να κάνει την ανατροπή.

Όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, το σίγουρο είναι πως και αυτή τη χρονιά, περιμένουμε με ανυπομονησία για τη μεγάλη μάχη του φαντασμαγορικού διαγωνισμού τραγουδιού. Ας ελπίσουμε πως η χώρα μας θα καταφέρει να καταλάβει μία από τις δέκα πρώτες θέσεις στις 18 Μαΐου!