ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 - LIVE BLOG: Ιστορική πρόκριση της Ουκρανίας, «έσπασε» την κατάρα η Αγγλία

Euro 2020 Αγγλία - Γερμανία
AP Photo

Euro 2020: Οι Άγγλοι κέρδισαν 2-0 τους Γερμανούς και πέρασαν στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουκρανία η οποία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας με γκολ στο προτελευταίο λεπτό της παράτασης.

Η Αγγλία έσπασε την κατάρα απέναντι στους Γερμανούς και πήραν την πρώτη τους νίκη (2-0) μετά τον τελικό του 1966 σε νοκ άουτ φάση.

Με γκολ των Στέρλινγκ και Κέιν, τα «τρία λιοντάρια» έστειλαν... σπίτι τους την Γερμανία και πέρασαν στους «8» του Euro 2020. Αυτή παράλληλα ήταν η πρώτη νίκη των Άγγλων κόντρα στα «πάντσερ» μετά από εκείνη του Euro 2000, όταν στη φάση των ομίλων είχαν κερδίσει 1-0, όμως αποκλείστικαν και οι δύο.

Στο τελευταίο χρονικά ματς, η Σουηδία ήθελε να δείξει πως η πρωτιά της στον Ε' όμιλο δεν ήταν τυχαία. Η Ουκρανία από την πλευρά της, μόνο... εύκολος αντίπαλος δεν ήταν και το απέδειξε σε ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με τον Ζιντσέκο στο 27' αλλά ο Φόρσμπεργκ με φοβερό γκολ ισοφάρισε στο 43' σε 1-1. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά, ενώ οι Σουηδοί έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Ντάνιελσον. Η Ουκρανία πίεσε για το γκολ της πρόκρισης, και το βρήκε στο 121' με τον Αρτέμ Ντόβμπικ, την τελευταία αλλαγή του Σεφτσένκο.

Έτσι, οι δυο ομάδες που εξασφάλισαν την Τρίτη (29.06) την πρόκριση, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα προημιτελικά του Euro 2020.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων του Euro 2020