ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Και στο τέλος... κερδίζει η Αγγλία! Ιστορικό 2-0 επί της Γερμανίας και πρόκριση στους «8»

Euro 2020: Και στο τέλος... κερδίζει η Αγγλία! Ιστορικό 2-0 επί της Γερμανίας και πρόκριση στους «8»
AP Photo

Euro 2020: Η Αγγλία πήρε το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Γερμανία (2-0) και μαζί το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Το μεγάλο ντέρμπι ξεκίνησε με την Γερμανία να έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3ο λεπτό τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως η πρώτη ουσιαστική φάση ήρθε στο 8ο λεπτό.

Ο Χάβερτς από πλεονεκτική θέση εκτέλεσε το φάουλ, με τη μπάλα να πηγαίνει στο τοίχος των Άγγλων. Το πρώτο τέταρτο στον αγώνα ολοκληρώθηκε με την Γερμανία να έχει την κατοχή (63-37) και κάπου εκεί ξεκίνησε να ανεβαίνει η Αγγλία.

Στο 16’ η Αγγλία έκανε την πρώτη της φάση, με τον Στέρλινγκ να πιάνει εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή και τον Νοίερ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση. Τα «τρία λιοντάρια» πήραν την κατοχή και ξεκίνησαν με τη σειρά τους την προσπάθεια να βρουν κενούς χώρους.

Στο 27ο λεπτό ο Μαγκουάιρ έπιασε μια καλή κεφαλιά όμως η μπάλα βγήκε άουτ, ενώ πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά της Γερμανίας να απειλήσει. Ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα με τον Γκόζενς να μην προλαβαίνει να μπει στη φάση, ενώ ακριβώς στην επόμενη φάση, ο Βέρνερ έχασε την ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο επιθετικός της Τσέλσι βγήκε τετ α τετ στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Πίκφορντ. Ο αγώνας μετά το 35ο λεπτό ισορρόπησε και λίγο έλειψε η Αγγλία να ανοίξει το σκορ πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Κέιν στα 45+2 δεν εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος στην άμυνα των Γερμανών, με τον Χούμελς να διώχνει τελευταία στιγμή τη μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η Γερμανία είχε την κατοχή και στο 48’ ο Πίκφορντ έσωσε την ομάδα του μετά από τρομερό σουτ του Χάβερτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με την ομάδα του Σάουθγκειτ να κλείνει τους χώρους.

Όπως και στα πρώτα λεπτά του α’ ημιχρόνου, έτσι και στην επανάληψη, η Αγγλία πήρε την κατοχή μετά το 60’ προσπαθώντας να βρει με τη σειρά της τρόπο για να «σπάει» την άμυνα της ομάδας του Λεβ.

Η αλλαγή της κατοχής συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τις ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το γκολ της Αγγλίας.

Ο Στέρλιγνκ πήρε τη μπάλα, την άλλαξε υπέροχα με τους Κέιν και Σο, με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα και τον παίκτη της Σίτι να δίνει το προβάδισμα στους Άγγλους. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ κυκλοφορώντας με άνεση τη μπάλα, όμως στο 81΄ο Μίλερ έχασε τη φάση του αγώνα.

Οι Γερμανοί βγήκαν στην κόντρα, με τον Μίλερ να βγαίνει απέναντι στον Πίκφορντ, να πλασάρει και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Σάουθγκειτ «καθάρισε» την πρόκριση στο 86ο λεπτό.

Ο Γκρίλις που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε από αριστερά τη σέντρα και ο Κέιν με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό Euro στέλνοντας την ομάδα του στους «8» του Euro 2020.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Γερμανία αποχαιρετά διοργάνωση στη φάση των «16». Οι Άγγλοι πήραν μία καθαρή νίκη, στέλνοντας πρόωρα... σπίτι του τον Λεβ, καθώς αυτός ήταν ο τελευταίος του αγώνας στον πάγκο της Γερμανίας.

Τα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87΄ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88΄ Σανέ), Μίλερ (90΄+2 Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69΄ Γκνάμπρι)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμό εφήβων από 16 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα προτείνει η Επιτροπή