ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κίκε Σετιέν: Αυτός είναι ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα - Το ποδοσφαιρικό χάος που λατρεύει

Κίκε Σετιέν: Αυτός είναι ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα - Το ποδοσφαιρικό χάος που λατρεύει

Ο πολύπειρος τεχνικός είναι αυτός που ανέλαβε να οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» σε νέες επιτυχίες.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου γράφτηκε με επισημότητα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί παρελθόν για το καμάρι της Καταλονίας και στον «ηλεκτρικό» πάγκο του «Καμπ Νου» θα βρίσκεται ο Κίκε Σετιέν.

Η μεγάλη ευκαιρία στα 61 του

Ο Κίκε Σετιέν είναι μπαρουτοκαπνισμένος αλλά ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να αναλάβει μια μεγάλη ομάδα. Στο παρελθόν έχει καθίσει στους πάγκους των Ρασίνγκ Σανταντέρ, Πόλι Εχίδο, Λογκρόνιες, Λούγκο, Λας Πάλμας και Μπέτις. Μάλιστα, με την τελευταία τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο περσινό Europa League.

Σαν παίχτης, ο Σετιέν αγωνίστηκε ως χαφ. Δεν ήταν ποτέ «λαμπερός» ή μαγνήτιζε με την τεχνική του αλλά ήταν ακούραστος εργάτης για την ομάδα του. Υπηρέτησε για 12 χρόνια την φανέλα της Σανταντέρ για να φτάσει μέχρι την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Θεωρείται ως ένας από τους εμπειρότερους τεχνικούς του ισπανικού ποδοσφαίρου. Παρά το προχωρημένος της ποδοσφαιρικής του ηλικίας, ο Κίκε Σετιέν δεν είναι παρωχημένος τακτικά, ούτε κολλημένος σε τακτικές των περασμένων ετών.

Το ιδιαίτερο ποδόσφαιρο του Κίκε Σετιέν

Ο ορθολογισμός δεν είναι μέρος της δικής του πραγματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσκεψή του πέρσι στο «Καραϊσκάκη». Απέναντι στον Ολυμπακό, μια ομάδα που επί Μαρτίνς παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας ακόμα και με αντιπάλους όπως η Μπάγερν, η Τότεναμ και η Μίλαν, η Μπέτις έφτασε στο ασύλληπτο ποσοστό κατοχής 72%! Μάλιστα, οι Ανδαλουσιάνοι εμφανίστηκαν με έναν ποδοσφαιρικό νεοτερισμό, από αυτούς που λατρεύει ο Σετιέν, αγωνιζόμενοι με δυο στόπερ και επτά (!) χαφ!

Όπως γίνεται σαφές, το «έχουμε την μπάλα» είναι η βάση της δουλειάς και του παιχνιδιού που εκπροσωπεί ο Σετιέν.

Η ασταμάτητη κίνηση χωρίς την μπάλα για να δοθούν επιλογές σε συμπαίκτες είναι στοιχείο θεμελιώδες στην φιλοσοφία του Σετιέν. Η πίεση αφότου χαθεί η μπάλα προκειμένου να ανακτηθεί άμεσα, είναι από τα πρώτα ζητούμενά του από τους ποδοσφαιριστές του.

Σε γενικές γραμμές ο Σετιέν ταιριάζει αγωνιστικά με το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα. Ένα ποδόσφαιρο που κοιτάζει πρώτα να «πνίξει» τον αντίπαλο και στη συνέχεια να μπει με την... μπάλα στα δίχτυα.

Θα μπορέσει να φέρει στα μέτρα του τα αστέρια των «μπλαουγκράνα»; Η απάντηση στο χορτάρι, σε ένα πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πείραμα...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σχετικές ειδήσεις