ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Φόρτωσε» ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας με ερώτηση για τον Σιόβα

«Φόρτωσε» ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας με ερώτηση για τον Σιόβα
Τέλος στο θέμα Σιόβα οριστικά έβαλε ο Τζον Φαν'τ Σχιπ
InTime

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ εκνευρίστηκε όταν του έγινε ερώτηση σχετικά με το θέμα της μη κλήσης του Δημήτρη Σιόβα, αλλά και άλλων παικτών, στην Εθνική Ελλάδας.

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ήταν κι η κόντρα που ξέσπασε στην εθνική ομάδα μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού να αποκλείσει οριστικά από αυτή τον Δημήτρη Σιόβα.

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας αμυντικός της Ουέσκα, είχε κάνει δηλώσεις μετά τον αγώνα με το Κόσοβο λέγοντας πως είναι λάθος να μην καλούνται ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Μανωλάς, αλλά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ να τον «τελειώνει» στον… αέρα τηλεοπτικής εκπομπής με δηλώσεις του.

Η Ελλάδα την Τετάρτη (07/10) αντιμετωπίζει την Αυστρία σε φιλική αναμέτρηση, και στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ο Ολλανδός προπονητής δέχθηκε σχετική ερώτηση. Ο εκνευρισμός του ήταν εμφανής και ξεκαθάρισε πως όποιος παίκτης δεν σέβεται τη ιδέα της Εθνικής τότε θα αποκλείεται οριστικά από αυτή.

«Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε μία νέα ομάδα με πλάνο για το Κατάρ και με νέους και πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες και με άλλον τρόπο. Αυτό είναι το... μονοπάτι. Δεν σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιήσουμε έμπειρους παίκτες. Κοιτάμε παίκτες που να... δένουν με την ομάδα και το τι θέλουμε. Όταν ένας παίκτης κάνει σχόλια εκτός των ορίων που έχουμε θέσει προχωράμε. Όταν ένας παίκτης κάνει σχόλια για την ιδέα της Εθνικής θα αποκλείεται. Έχω ήδη τοποθετηθεί και μιλήσει για το θέμα, οπότε δεν θα πω κάτι άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Όσο για τον αγώνα με την Αυστρία, ανέφερε: «Θα ξεκινήσουμε με 11 παίκτες όπως εμείς (χαμόγελο). Θα είναι ένα παιχνίδι που θα δούμε νέα πράγματα και νέους παίκτες και ίσως νέους τρόπους να αγωνιζόμαστε. Αυτά τα φιλικά μπορεί να είναι χρήσιμα. Να μας βοηθούν με καλό τρόπο και ξέροντας ότι είχαμε και δύο ματς πίσω μας που παίξαμε. Θα χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες για να τους αξιολογήσουμε».

Σχετικά με το αν σκέφτεται αλλαγές στην τακτική της ομάδας από εδώ και πέρα, επεσήμανε: «Όχι κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα και είναι σημαντικό το πως να τους διαχειριστούμε. Να κρατήσουμε... φρέσκους τους παίκτες. Είναι ευκαιρία για τους παίκτες να δώσουν ένα καλό ματς με έναν καλό αντίπαλο όπως η Αυστρία».

Τέλος, για τις προοπτικές που έχουν οι Αυστριακοί, απάντησε: «Έχει κάνει καλά βήματα. Έχει προοδεύσει και έχει ποιότητα. Είναι κοντά σε αυτό που θέλουμε να παίξουμε και εμείς. Έχουμε δει αγώνες της αλλά και ματς του πρωταθλήματος διότι παρακολουθούμε και τον Φούντα. Κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της (αναφέρθηκε και στο παρελθόν του που ήξερε Αυστριακούς παίκτες)».

Φούντας: «Μπορούμε την πρωτιά στον όμιλο»

Τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, εκπροσώπησε ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο επιθετικός της Ραπίντ Βιέννης γνωρίζει πολύ καλά τους Αυστριακούς, ενώ είναι σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας διαρκώς με τους «πράσινους» της αυστριακής πρωτεύουσας. Όπως είπε, ο Ταξιάρχης Φούντας, η Εθνική έχει όλα τα φόντα για να «χτυπήσει» την πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League.

«Η Αυστρία είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίκτες. Έχει σημαντικές απουσίες αλλά έχει αντάξιους παίκτες. Είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες», είπε αρχικά για το φιλικό με την Αυστρία και πρόσθεσε σχετικά με την παρουσία του στη Ραπίντ: «Στην ομάδα μου είναι διαφορετικά. Στην Εθνική είναι αλλιώς. Με την ομάδα είναι με τους ίδιους παίκτες. Εάν μου έρθει να βάλω γκολ. Δεν το κυνηγάω, να… τρελαθώ και να αγχωθώ. Ψάχνω την ευκαιρία για να βοηθήσω την Εθνική και όσους με επέλεξαν να είμαι εδώ».

Για το γεγονός ότι έμεινε στην ομάδα της Βιέννης, απάντησε: «Είμαι χαρούμενος που έμεινα. Κοιτάω το καλύτερο για την ομάδα. Έχουμε παιχνίδια μπροστά ματς και την Ευρώπη. Πιστεύω να βοηθήσω ακόμα πιο πολύ».

Σε ερώτηση για την εθνική ομάδα, ο Φούντας υπογράμμισε: «Στα προηγούμενα παιχνίδια κάναμε καλές εμφανίσεις. Υπάρχει θέληση από προπονητή και παίκτες. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε καλά. Ο προπονητής επιλέγει και εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες του. Πιστεύω να πετύχουμε πράγματα και στον όμιλο θα βγούμε πρώτοι».

Με ελλείψεις στο Κλάγκενφουρτ η Ελλάδα

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας ταξίδεψε το μεσημέρι της Τρίτης (06/10) για την Αυστρία και το Κλάγκενφουρτ. Οι διεθνείς προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σχιπ στο «Wörthersee Stadion», μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Ταξιάρχης Φούντας.

Θυμίζουμε πως ο προπονητής της «γαλανόλευκης» δεν υπολογίζει στον τραυματία Γιώργο Μασούρα, που έμεινε στην Αθήνα, ενώ εκτός αποστολής είναι κι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από τη Δευτέρα (05/10) στην Κωνσταντινούπολη, όπου ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε, κι ήταν αδύνατο να προλάβει να βρεθεί στην Αυστρία.

Η αποστολή της Ελλάδας: Διούδης, Βλαχοδήμος, Μπάρκας, Μπακάκης, Ρότα, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Χατζηδιάκος, Μιχαηλίδης, Τζαβέλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λυκογιάννης, Λημνιός, Πέλκας, Μπακασέτας, Τζόλης, Φούντας, Μάνταλος, Κουλούρης, Φορτούνης, Παυλίδης.

Φωτογραφίες από την προπόνηση της εθνικής ομάδας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άτολμη και πάλι η ΕΕ: Τι αναφέρει για τις νέες εξαγγελίες Ερντογάν στο άνοιγμα της Αμμοχώστου