ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Χωρίς νικητή η «αετομαχία» του ΟΑΚΑ (vids+pics)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Χωρίς νικητή η «αετομαχία» του ΟΑΚΑ (vids+pics)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Σε ένα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που δεν πρόσφερε τεράστιες συγκινήσεις, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς μετά το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Αν κάποιος μπορεί να αισθάνεται περισσότερο… αδικημένος από το αποτέλεσμα αυτός είναι ο «δικέφαλος του Βορρά» που είχε παραπάνω ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν πάρει προβάδισμα με μόλις μια τελική στην εστία, αυτή του Ανσαριφάρντ στο 23’ και τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τελικά τον βαθμό χάρη στο γκολ του Μουργκ στο 89’ της αναμέτρησης.

Μετά από το ισόπαλο 1-1 στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ πήγε στους 9 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ έχει 7 με έναν αγώνα λιγότερο. Πρωτοπόρος της Super League με 13 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια εξακολουθεί να είναι ο Άρης, ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 10 βαθμούς έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μιτάι (46' Λόπες), Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάια, Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (81' Μουργκ), Γιαννούλης, Μάτος (68' Ουαγκέ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68' Σφιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ

Το φωτορεπορτάζ του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Τα highlights από το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Ημίχρονο με «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα και «ασπρόμαυρες» φάσεις

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι δυο ομάδες μπήκαν με διάθεση να φτιάξουν φάσεις και να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, κι αυτό έφερε αρκετά καλή εξέλιξη στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε πρώτος καλή στιγμή στα καρέ της ΑΕΚ, με τον Αντόνιο Τσόλακ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 9’ της αναμέτρησης.

Η απάντηση από πλευράς ΑΕΚ, ήταν το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έκανε εξαιρετική πάσα στον Ιρανό που με τελείωμα στην κίνηση στο 23’ νίκησε τον Ζίφκο Ζίβκοβιτς και άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Στο γκολ των γηπεδούχων ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει άμεσα κι εν μέρει τα κατάφερε. Στο 25’ μετά τη σέντρα του Μάτος, ο Τζόλης κατάφερε να πάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να τη στείλει στα δίχτυα του Τσιντώτα, όμως, μετά από χρήση του VAR, το γκολ δεν μέτρησε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε και την επόμενη καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς είχε μια εξαιρετική έμπνευση, αλλά η προσπάθειά του δεν κατέληξε στα δίχτυα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 1-0.

Ο Μουργκ ισοφάρισε και έκανε… ροντέο τις καθυστερήσεις

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο υποτονικό από το πρώτο. Η ΑΕΚ ήταν διαρκώς πίσω από τη μπάλα προσπαθώντας να διαφυλάξει το προβάδισμά του, με τον ΠΑΟΚ να αναζητά την ισοφάριση αλλά κι αυτός να μην έχει τις σπουδαίες ευκαιρίες που θα προκαλούσαν προβληματισμό στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε κάποιες αλλαγές για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο των Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Κάρολ Σφιντέρσκι να δίνει «πνοή» στους Θεσσαλονικείς». Ο Πολωνός, μάλιστα, έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεσή του προς την εστία της ΑΕΚ, με τις κινήσεις του Μάσιμο Καρέρα από τον πάγκο να μην βοηθούν τόσο τους «κιτρινόμαυρους». Εν τέλει, ο «δικέφαλος του Βορρά» δικαιώθηκε για την πίεση με τον Τόμας Μουργκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώνει το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει ακόμα και τη νίκη, ωστόσο, στη μεγαλύτερη φάση του ματς δυο παίκτες κόντρα στον… τερματοφύλακα της ΑΕΚ επί της ουσίας δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με το τελικό σφύριγμα να στέλνει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτική θητεία: Επισπεύδεται η αύξηση στον Στρατό Ξηράς λόγω Τουρκίας -Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος