ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Τρίτη φορά στον Πειραιά (vids+pics)

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Τρίτη φορά στον Πειραιά (vids+pics)
Ολυμπιακός και Μαρσέιγ συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς το 1994
InTime

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Πρεμιέρα στο Champions League για τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στη γαλλική ομάδα την οποία έχουν υποδεχθεί δυο φορές στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Champions League το βράδυ της Τετάρτης (21/10), απέναντι στη Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» που έμαθαν το τελευταίο 24ωρο ότι ο Μαντί Καμαρά είναι θετικός στον κορονοϊό, θα υποδεχθούν τη γαλλική ομάδα για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί άλλα δυο Ολυμπιακός – Μαρσέιγ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα στο παλιό στάδιο του Φαλήρου, κι ένα στο σημερινό γήπεδο που χρησιμοποιούν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ομάδα από τη Μασσαλία, ήταν για το Κύπελλο UEFA. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1994, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 1-2 με τα γκολ των Φερέρ και Μαρκέ για τους Γάλλους και την προσωρινή ισοφάριση από τον Ίλια Ίβιτς.

Πριν από εννέα χρόνια, ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου αλλά του 2011, η Μαρσέιγ κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, χάρη σε ένα γκολ του Λούτσο Γκονσάλες στο 51’ της αναμέτρησης.

Συνολικά κόντρα σε γαλλικές ομάδες ο Ολυμπιακός έχει 28 αναμετρήσεις μετρώντας 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες. Στα εντός έδρας παιχνίδια, σε 14 αναμετρήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Φωτογραφίες από τα Ολυμπιακός - Μαρσέιγ του παρελθόντος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ένα βήμα πιο κοντά στο νυχτερινό lockdown - Σε ποιες περιοχές έρχονται νέα μέτρα