ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Τον... έκαψαν οι «Δράκοι» (videos)

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0: Τον... έκαψαν οι «Δράκοι» (videos)

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η Πόρτο τον ανάγκασε να φύγει με... άδεια χέρια από την Πορτογαλία, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.

Αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Champions League κι ήρθε σε ένα ματς που δεν ήταν χειρότεροι των γηπεδούχων. Κι αυτό ενδεχομένως «πονάει» περισσότερο την ελληνική ομάδα που θα μπορούσε να μην είχε ηττηθεί ή έστω να έχει ένα καλύτερο σκορ σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Άλλωστε, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το... πουθενά, έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει ενώ μετά το 2-0 ο Χασάν χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καθοριστικό στη συνέχεια.

Ένα λάθος του Μπουχαλάκη έδωσε τη δυνατότητα στην Πόρτο να πάρει από νωρίς (βλ. 11ο λεπτό) το προβάδισμα με τον Φάμπιο Βιέιρα, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ του στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν και μια καλή στιγμή με τον Μαρεγκά, τον οποίο πρόλαβε ο Σα, αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε βρει ένα γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 40ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία, με τον Εμπεμπά να διώχνει με το κεφάλι, λίγο μπροστά από τη γραμμή της εστίας, το σουτ του Βαλμπουενά.

Οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα παθητικοί. Μάλιστα, στο 52' ο Μαρτσεσίν χρειάστηκε να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Ραντζέλοβιτς.

Μετά το 70ο λεπτό, η ελληνική ομάδα άρχισε να κατεβάζει ταχύτητα, με την κούραση να κάνει την εμφάνιση της. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κρατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα και τελικά στο 85ο λεπτό «σφράγισαν» τη νίκη τους.

Τη «ζημιά», μάλιστα, την έκανε ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Μαρεγκά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορονοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Χάνει τη «μάχη» με τον Μέσι