ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα: Η αφλογιστία του Κουλούρη και τα ζόρια στη Γαλλία (pics)

Ελλάδα: Η αφλογιστία του Κουλούρη και τα ζόρια στη Γαλλία (pics)

Εθνική Ελλάδας: Ο Ευθύμης Κουλούρης ψάχνει το γκολ που θα τον ξεμπλοκάρει και θα τον φέρει ξανά στις πρώτες επιλογές του Τζον Φαν΄τ Σχιπ.

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος επιθετικός.

Εδώ κι ενάμιση χρόνο, όμως, το γκολ, αυτό που θρέφει την αυτοπεποίθηση ενός φορ, του λείπει σε σημαντικό βαθμό. Ο 24χρονος (γεννήθηκε στις 6/3/96), Μακεδόνας επιθετικός αναζητεί τον εαυτό του σε Τουλούζ κι Εθνική ομάδα.

Μετά την τρομερή χρονιά που είχε στον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να την εξαργυρώσει και τον παραχώρησε με 3,5 εκατ. ευρώ στη γαλλική ομάδα. Ο Κουλούρης ξεκίνησε στη Ligue 1, με τέσσερα γκολ και μία ασίστ στα πρώτα εννέα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια έμεινε άσφαιρος σε 15 αγώνες και είχε μόνο μία ασίστ.

Επηρεάστηκε σαφώς κι από την ομάδα. Η Τουλούζ είχε πάρει την κάτω βόλτα και πολύ νωρίς το πήρε απόφαση ότι θα υποβιβαστεί. Από την τελευταία της νίκη τον Οκτώβριο του 2019, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στα υπόλοιπα 18 ματς μέχρι την οριστική διακοπή για τη πανδημία, με 17 ήττες και μία ισοπαλία! Ο Κουλούρης βυθίστηκε με το ναυάγιο του γαλλικού συλλόγου.

Σύνολο τέσσερα γκολ, πέρσι, όταν στον ΠΑΟΚ που δεν ήταν βασικός, είχε 5 γκλ σε 16 ματς τη σεζόν 2016-17. Την περίοδο 2017-18 είχε 3 γκολ σε 13 συμμετοχές. Ακόμα και στην Ανόρθωση επίσης σε 13 ματς σκόραρε 5 φορές. Όσο για τον Ατρόμητο, δεν χρειάζονται λόγια. Σημείωσε 19 γκολ σε 28 ματς πρωταθλήματος και συνολικά 25 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ασφαλώς και το επίπεδο στην Γαλλία είναι χιλιόμετρα μπροστά. Αλλά ακόμα και φέτος στη δεύτερη κατηγορία ο διεθνής άσος ψάχνεται. Έχει οκτώ ματς, πέντε βασικός, τρία αλλαγή και σε 429 λεπτά δεν μετράει γκολ και ασίστ. Το θετικό είναι ότι η Τουλούζ κυνηγάει την άνοδο. Ναι μεν, είναι ένατη, αλλά έναν βαθμό από τα μπαράζ ανόδου και τρεις από την απευθείας άνοδο.

Ο Κουλούρης, παράλληλα, είναι μόνιμα στις κλήσεις του Τζον φαν’τ Σχιπ. Με τη γαλανόλευκη έχει φτάσει τις 17 συμμετοχές σε επίσημα και φιλικά (σε έξι αγώνες ήταν βασικός), όμως κι εκεί είναι άσφαιρος. Σε σημείο που πλέον βασικός να είναι ο Παυλίδης, ενώ στο ματς με τη Μολδαβία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε να ρίξει στη μάχη τον πιο φορμαρισμένο Γιακουμάκη.

Το συμβόλαιο του Κουλούρη να θυμίσουμε ότι λήγει το 2023. Πολλά για το μέλλον του θα κριθούν από το αν η Τουλούζ θα πάρει την άνοδο και φυσικά τη δική του πορεία μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σεζόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2020: Πότε πληρώνται ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ