ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Χρωστάει γκολ σε ντέρμπι αιωνίων ο Μακέντα (pics)

Παναθηναϊκός: Χρωστάει γκολ σε ντέρμπι αιωνίων ο Μακέντα (pics)

Παναθηναϊκός: Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει αγωνιστεί ήδη σε έξι ντέρμπι αιωνίων και δεν έχει σημειώσει γκολ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνει.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μακέντα θα παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκού θα είναι δίδυμο με τον Καρλίτος; Θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του ματς; Σε κάθε περίπτωση είναι ένας σημαντικός παίκτης για το «τριφύλλι».

Στην τρέχουσα σεζόν έχει σημειώσει δύο γκολ και τα δύο εκτός έδρας. Ένα με την ΑΕΛ κι ένα με τον ΟΦΗ. Ενδεχομένως, να του πηγαίνει προς το παρόν να σκοράρει μακριά από το ΟΑΚΑ. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό, ο Μακέντα διανύει την τρίτη του σεζόν στην ομάδα κι αυτό θα είναι το έβδομο ντέρμπι αιωνίων στο οποίο θα πάρει μέρος. Είτε βασικός είτε αλλαγή.

Ο Μακέντα δεν έχασε κανένα από τα προηγούμενα έξι ντέρμπι. Δύο την περίοδο 2018-19 και τέσσερα πέρσι (με τα πλέι οφ). Ήταν και στα έξι βασικός. Στα πρώτα πέντε, μάλιστα, έπαιξε 90λεπτο, πέρσι στα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, ξεκίνησε κι αντικαταστάθηκε στο 76’.

Ο 29χρονος επιθετικός, λοιπόν και στα έξι παιχνίδια εναντίον των Πειραιωτών, δεν βρήκε δίχτυα. Στο περσινό ντέρμπι στο Φάληρο δεν του δόθηκε πέναλτι (σε πάτημα του Μπα), στα πλέι οφ ήταν κακός, όπως κι όλη η ομάδα και στο πρώτο ματς έδωσε μάχες, αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής. Τρία ντέρμπι στο Φάληρο, μία ισοπαλία, δύο ήττες. Στο ΟΑΚΑ, παράλληλα, στο πρώτο ματς πέρσι έχασε πέναλτι. Τον νίκησε ο Σα, αλλά στη συνέχεια κέρδισε ο ίδιος πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μολό.

Ο Μακέντα, αν μη τι άλλο, θέλει να σκοράρει σε ντέρμπι αιωνίων. Χρωστάει ένα γκολ. Έχει πετύχει γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και στο ΟΑΚΑ, έχει πετύχει γκολ εναντίον της ΑΕΚ, πέρσι εντός έδρας απίθανη ανατροπή με 3-2 από 0-2, όπως και στα πλέι οφ εκτός έδρας, όπου έκανε το 0-1 (τελικό 1-1).

Επτά ματς για φορ του Παναθηναϊκού, χωρίς να σκοράρει σε ντέρμπι αιωνίων, είναι πολλά. Ο Μακέντα δεν διανύει την καλύτερή του περίοδο, αλλά ένα γκολ σε αυτόν τον αγώνα, θα του δώσει ώθηση. Η ομάδα τον έχει ανάγκη, ανανέωσε με καλές αποδοχές το καλοκαίρι και πλέον καλείται να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.