ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Άλλες ομάδες σε 5 μήνες (pics)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Άλλες ομάδες σε 5 μήνες (pics)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι δύο αιώνιοι θα συναντηθούν έπειτα από 5 μήνες και οι αλλαγές είναι σημαντικές και στους δύο αντιπάλους.

Έφτασε η ώρα για το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι. Το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα συναντηθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο πριν από πέντε μήνες ακριβώς. Στις 21 Ιουνίου 2020. Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 3-0, έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Δώνη και βασικών έπαιζε απλώς για να βγει η υποχρέωση. Υπήρξε και το δεύτερο ματς για τα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, το οποίο διεξήχθη στις 7 Ιουλίου. Πριν από 4,5 μήνες.

Έκτοτε, συνέβησαν πολλά. Ο Ολυμπιακός άλλαξε σε έναν βαθμό, αλλά όχι όσο το «τριφύλλι». Έφυγαν παίκτες που ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί για τους Πειραιώτες, όπως οι Γκιγέρμε, Ομάρ και Τσιμίκας. Κράτησαν, όμως, τον κορμό τους. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα άφησε τους Ινσούα, Ζαχίντ, Γιόχανσον, Δώνη και πρόσθεσε παίκτες όπως οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Καρλίτος, Βέλεθ.

Πήρε επίσης στα άκρα της επίθεσης τους Σαβιέρ, Αϊτόρ και στα άκρα της άμυνας τους Σάντσες (και Αντονίτο, τον οποίο δεν έχουμε δει), Χουάνκαρ. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα δούμε έναν άλλον Παναθηναϊκό. Αλλά κι έναν άλλον Ολυμπιακό, αφού θα απουσιάσουν κομβικοί του ποδοσφαιριστές, όπως οι Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά.

Ολυμπιακός

Από τους 11 που ξεκίνησαν και τους 9 που συμπλήρωσαν την αποστολή, στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν οι Γκιγέρμε, Ομάρ, Τσιμίκας, οι οποίοι ήταν στην ενδεκάδα. Στον πάγκο υπήρχαν οι Αλέν, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Καφού, που επίσης έχουν φύγει. Επτά στους 20 δηλαδή αποχαιρέτησαν.

Η ενδεκάδα ήταν η εξής: Σα, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Λοβέρα, Ελ Αραμπί. Στον πάγκο οι Μπρούνο, Χασάν, Μασούρας, Γκασπάρ, Καφού (μπήκαν αλλαγή), Τοροσίδης, Αλέν, Ραντζέλοβιτς, Σισέ. Ο Βαλμπουενά ήταν εκτός αποστολής, όπως θα είναι και τώρα.

Παναθηναϊκός

Εδώ οι αλλαγές είναι επίσης μεγάλες. Λείπουν έξι παίκτες από τους 20 που ήταν στην αποστολή. Ένας λιγότερος από τον Ολυμπιακό. Είχαν ξεκινήσει ποδοσφαιριστές όπως οι Ζαχίντ, Δώνης που ήταν βασικά εργαλεία από το κέντρο και μπροστά, ο έμπειρος Κολοβέτσιος στόπερ και δεξί μπακ, λόγω συνθηκών, έπαιξε ο Ανουάρ!

Η ενδεκάδα ήταν: Διούδης, Ανουάρ, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Στον πάγκο ήταν οι Μπουζούκης, Καμπετσής, Κολοβός, Ζαγαρίτης (μπήκαν αλλαγή), Ξενόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Θεοχάρης. Έχουν φύγει οι Θεοχάρης, Ζαχίντ, Κολοβός, Δώνης, Ανουάρ, Κολοβέτσιος.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεδομένα θα είναι εκτός ο τραυματίας Χατζηθεοδωρίδης και κάποιοι νεαροί. Για παράδειγμα, ο Αθανασακόπουλος, ο Σερπέζης ή και ο Μπουζούκης…