ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ύμνοι από τον Μακρόν γιατί «κέρδισε την Αγγλία της Θάτσερ»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ύμνοι από τον Μακρόν γιατί «κέρδισε την Αγγλία της Θάτσερ»

Ύμνους για τον Ντιέγκο Μαραντόνα επεφύλαξε στον δικό του αποχαιρετισμό για τον μεγάλο Αργεντίνο που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 60 ετών ο Εμανουέλ Μακρόν «επειδή κέρδισε την Αγγλία της Μάργκαρετ Θάτσερ».

Στις 600 λέξεις του αποχαιρετιστήριου μηνύματος της Γαλλικής προεδρίας γίνεται ειδική αναφορά «στον πιο γεωπολιτικό ποδοσφαιρικό αγώνα της ιστορίας», στη νίκη, δηλαδή, της Αργεντινής με 2-1 επί της Αγγλίας το 1986 με το διάσημο «Χέρι του Θεού».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκάλυψε, επίσης, ότι σε ηλικία 8 ετών αναζητούσε εναγωνίως ένα αυτοκόλλητο της Panini με τον ήρωά του, υπονόησε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να δώσει το όνομα Ντιέγκο στο πρώτο του παιδί και χαρακτήρισε τον Μαραντόνα ως τον «κορυφαίο όλων των εποχών».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ελιζέ ο Μαραντόνα «είχε για συμπαίχτη του τον Θεό» στον αγώνα με την Αγγλία. «Ακολούθησε ‘το γκολ του αιώνα’ που περιείχε το πνεύμα όλων των μεγάλων της ντρίμπλας: του Γκαρίντσα, του Κοπά, του Πελέ, σε μια κίνηση».

«Στον ίδιο αγώνα, συνυπήρξαν ο Θεός και ο Διάβολος, και ο Μαραντόνα σκόραρε τα δύο πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπήρχε ο βασιλιάς Πελέ και ο Θεός Ντιέγκο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μακρόν υποστηρίζει ότι ο Μαραντόνα «δεν ήταν τόσο ένας αθλητής, ήταν περισσότερο κάτι σαν καλλιτέχνης καθώς ενσωμάτωσε την μαγεία του παιχνιδιού».

Ο αποχαιρετισμός του Μακρόν καταλήγει με τη φράση «Diego queda».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασφυκτικές πιέσεις στο ΕΣΥ: Αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από όλη την Ελλάδα