ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συγκίνηση! Το ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον «Θεό» του (videos+photos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Συγκίνηση! Το ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον «Θεό» του (videos+photos)
AP Images

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς τον «Θεό» της μπάλας και στους αγώνες των εγχώριων πρωταθλημάτων τίμησαν τη μνήμη του.

Ο Μαραντόνα έκανε τόσους και τόσους ανθρώπους να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και αποτέλεσε για άλλους τόσους το ίνδαλμα τους. Όπου παίχτηκε μπάλα το Σάββατο (28/11) οι ομάδες φρόντισαν να τιμήσουν τη μνήμη του τεράστιου Ντιέγκο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Στη χώρα μας πριν από το ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό, οι «κίτρινοι» τον αποχαιρέτησαν με ένα ξεχωριστό μήνυμα στα μάτριξ το οποίο έλεγε: «Αιώνιος Ντιέγκο», ενώ υπήρχε κι ένα σχετικό πανό κρεμασμένο.

Στην Premier League, στα μάτριξ του Etihad Stadium πριν το Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι προβλήθηκε το «Γκολ του Αιώνα» που είχε σημείωσε ο Ντιεγκίτο στον προημιτελικό με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Ο προπονητής της Έβερτον, Κάρλος Αντσελότι εμφανίστηκε βουρκωμένος στο ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε πριν το ματς με τη Λιντς.

Στην Ιταλία, Γιουβέντους και Μπενεβέντο σταμάτησαν τον αγώνα στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης και άπαντες χειροκρότησα προς τιμήν του Μαραντόνα.

Στη Γαλλία, οι παίκτες της Τουλούζ και της Νιόρ σχημάτισαν το «Μ» στο κέντρο του γηπέδου για να τιμήσουν τη μνήμη του πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Επίσης, οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκαν με φανέλες που είχαν το πρόσωπο του Μαραντόνα και το μήνυμα: «Αντίο στο 10! Αναπαύσου εν ειρήνη, 1960-2020».

Ανάλογο πανό υπήρχε και στις εξέδρες του Παρκ Ντε Πρενς του Παρισιού στο πλαίσιο του αγώνα της ΠΣΖ με την Μπορντό.

Στη Γερμανία, φανέλες του Μαραντόνα υπήρχαν στις εξέδρες του γηπέδου της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον αγώνα με την Κολωνία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμος να «χτυπήσει» την Ελλάδα ο Ερντογάν