ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρήνος: Πέθανε στα 42 του ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ (videos+photos)

Θρήνος: Πέθανε στα 42 του ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ (videos+photos)

ΑΕΚ: Θλίψη στους «κιτρινόμαυρους» αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφερε η είδηση του θανάτου του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ.

Σοκ έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση του χαμού του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ σε ηλικία μόλις 42 ετών, έπειτα από «μακροχρόνια ασθένεια», όπως αναφέρουν τα πρώτα δημοσιεύματα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία που οδήγησε στον πρόωρο χαμό του.

O Ντιόπ είχε γεννηθεί στο Ντακάρ στις 28 Ιανουαρίου 1978, έπαιζε στη θέση του επιθετικού μέσου, αλλά μπορούσε να παίξει και σε αυτή του σέντερ μπακ. Θεωρούταν δυνατός και επιθετικός παίκτης και ο τρόπος που αγωνιζόταν θύμιζε τον Πατρίκ Βιεϊρά.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορίας της Σενεγάλης κι έγινε παγκόσμια γνωστός μετά το τέρμα που είχε σημειώσει στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ του 2002, το οποίο είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

Μάλιστα, σε εκείνο έκανε και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του και με το τέρμα που πέτυχε την είχε οδηγήσει σε μια ιστορική νίκη (1-0) επί της Γαλλίας. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 63 αγώνες με τη Σενεγάλη, σκοράροντας 11 γκολ.

Τη σεζόν 2010/11 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε στη Super League και το Europa League. Μέτρησε συνολικά 30 εμφανίσεις με τους «κιτρινόμαυρους» σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και 7 στην Ευρώπη. Πανηγύρισε φυσικά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί της.

Ο Ντιοπ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της "Ένωσης", όπου μια από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές του ήταν η ντρίπλα που έκανε σε φωτοβολίδα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πέρα από την «Ένωση», αγωνίστησε για αρκετά χρόνια στην Αγγλία με τις φανέλες των Φούλαμ, Πόρτσμουθ και Γουέστ Χαμ. Εκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελβετία, όπου έπαιξε στην Ξαμάξ και τη Γκρασχόπερς και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη Λανς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 98 θάνατοι και 603 διασωληνωμένοι - 1.193 κρούσματα