ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Θεαματικές επιδόσεις με γκολ και ρεκόρ (video)

Europa League: Θεαματικές επιδόσεις με γκολ και ρεκόρ (video)

Europa League: Το ρεκόρ της Λεβερκούζεν, τα φάουλ του ΠΑΟΚ και το ένα γκολ κάθε 29’.

Εβδομήντα πέντε (75) γκολ σημειώθηκαν την Πέμπτη στην 5η και προτελευταία αγωνιστική του Europa League, φτάνοντας συνολικά τα 378 γκολ.

Αυτό σημαίνει, ότι μετά από 120 (από τους 272) αγώνες στη διοργάνωση, έχουν σημειωθεί 3,15 γκολ σε κάθε αναμέτρηση ή διαφορετικά, ένα γκολ κάθε 29 λεπτά. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της UEFΑ, τα περισσότερα γκολ (73) έχουν μπει στο χρονικό διάστημα 61'-75'.

Η Λεβερκούζεν έχει την καλύτερη επίθεση με17 γκολ, ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, η Χοφενχάιμ τις περισσότερες προσπάθειες (100), όπως και τις πιο πολλές προσπάθειες στην εστία (40), ενώ η Γιουνγκ Μπόις έχει υποπέσει στα πιο πολλά φάουλ (91) στη διοργάνωση. Σε αυτή την κατηγορία, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην 4η θέση με 77 φάουλ, πίσω επίσης από Σλάβια Πράγας (87) και Ερυθρό Αστέρα (81).

Κορυφαίος σκόρερ με έξι γκολ είναι ο Γιουσούφ Γιατζίτσι της Λιλ, τις πιο πολλές προσπάθειες προς την εστία (9) έχουν πλέον τέσσερις παίκτες: οι Στίβεν Μπέργκις της Φέγενορντ, Γιουσούφ Γιατζίτσι της Λιλ, Αλφρέδο Μορέλος της Ρέιντζερς και Όχι Ομοϊγουάνφο της Μόλντε).

Τις περισσότερες ασίστ (4) έχουν «μοιράσει» ο Τζόε Γουίλκοκ της Αρσεναλ με τον Γκαλένο της Μπράγκα, ο οποίος σέρβιρε δύο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ. Τα πιο πολλά φάουλ, 20 τον αριθμό, τα έχει κάνει ο Ντιέγκο Φαλτσινέλι του Ερυθρού Αστέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει