ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα – Μουντιάλ 2022: Δείτε ζωντανά την κλήρωση (video)

Εθνική ομάδα – Μουντιάλ 2022: Δείτε ζωντανά την κλήρωση (video)

Εθνική ομάδα: Δείτε ζωντανά την κλήρωση των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Η κλήρωση γίνεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας και θα την πραγματοποιήσει ο Διευθυντής διαγωνισμών της FIFA, Χάιμε Γιάρζα, μαζί με δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι και τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φαρτ.

Η Ελλάδα κι οι άλλες 54 εθνικές ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα για να σχηματίσουν 10 προκριματικούς ομίλους. Το εισιτήριο για το Μουντιάλ θα πάρουν απευθείας οι πρώτες των γκρουπ, ενώ οι δεύτερες θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία μέσω των playoffs.

Εκεί θα προστεθούν κι οι δυο καλύτερες από το Nations League, με τις συνολικά 12 ομάδες να χωρίζονται σε τρία «μονοπάτια» των τεσσάρων. Οι νικητές θα «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το Κατάρ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Η κλήρωση θα αρχίσει από τις ομάδες που βρίσκονται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και θα συνεχιστεί, κατά σειρά, μέχρι το 6ο, για να σχηματιστούν οι δέκα όμιλοι, εκ των οποίων οι μισοί θα αποτελούνται από έξι ομάδες και οι υπόλοιποι από πέντε. Οι ομάδες του 6ου γκρουπ θα κληρωθούν στους ομίλους 6-10, οι οποίοι θα αποτελούνται από έξι ομάδες.

Επίσης, οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν τον Οκτώβριο του 2021 στα τελικά του UEFA Nations League (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) θα κληρωθούν σε ομίλους των πέντε ομάδων.

Μπείτε και σχολιάστε την κλήρωση στο Live Chat του Onsports.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς