ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Intime News

Υπό εξέταση θέτει η κυβέρνηση την αλλαγή του περιορισμού της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 για τέσσερις ημέρες

Το χρονοδιάγραμμά για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα (7/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά ο ρυθμός μείωσής τους είναι αργός και εξίσου αργά θα κινηθεί και η άρση των μέτρων ανάσχεσης.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό θα συνεχίσει να ισχύει και κατά την διάρκεια των εορτών, παραμένοντας στο ισχύον καθεστώς, ενώ ερώτημα παραμένει η κυκλοφορία των πολιτών μετά τις 21:00 το βράδυ για τις ημέρες ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σtέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το παραπάνω ενδεχόμενο, ως μια εξαίρεση, η οποία θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά τις επόμενες ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου».

Πάντως, αυτό που έχει τονιστεί και κατά το προηγούμενο διάστημα, στόχος είναι οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές με την οικογένεια τους με τον ανώτερο αριθμό προσκεκλημένων στα εορταστικά τραπέζια να μην υπερβαίνει τα εννιά άτομα ενώ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσει τύπου πάρτι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης, «καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κλειστά τα σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου