ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Μάχες» για την πρόκριση στους «16» - Τα ντέρμπι και τα ανοικτά «εισιτήρια»

Champions League: «Μάχες» για την πρόκριση στους «16» - Τα ντέρμπι και τα ανοικτά «εισιτήρια»
Μάχη για μια θέση στους 16 του Champions League θα δώσουν Λειψία και Γιουνάιτεντ
AP Images

Champions League: «Πέφτει» η αυλαία για τέσσερις από τους οκτώ ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Τι χρειάζεται η κάθε ομάδα για να προκριθεί

Η κατάσταση στους ομίλους του Champions League είναι αρκετά ξεκάθαρη λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση στην τελευταία αγωνιστική.

Στα περισσότερα γκρουπ έχει κριθεί η πρόκριση στη φάση των «16», ελάχιστα είναι τα «ανοικτά» εισιτήρια και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν «μάχες» ομάδων που θέλουν την ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω του Europa League.

5ος Όμιλος

Στον πέμπτο όμιλο ό,τι κι αν συμβεί η Τσέλσι θα είναι πρώτη στη βαθμολογία με τη Σεβίλλη να την ακολουθεί στην επόμενη φάση του Champions League ως δεύτερη. Η Κράσνονταρ έχει «καθαρίσει» με την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League, έναντι της Ρεν που είναι ουραγός στη βαθμολογία. Το βράδυ της Τρίτης (8.12), στις 22:00 η γαλλική ομάδα θα υποδεχθεί τη Σεβίλλη, ενώ η Τσέλσι την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ.

Champions League Group E
Η βαθμολογία του 5ου ομίλουuefa.com

6ος Όμιλος

Στον έκτο όμιλο υπάρχει ακόμα ανοικτό... εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League. Η Ντόρτμουντ έχει περάσει στους «16» και θα είναι πρώτη αν νικήσει τη Ζενίτ ή αν τελειώσουν και τα δυο ματς του ομίλου ισόπαλα ή αν χάσει η Λάτσιο από τη Μπριζ. Οι Ιταλοί για να προκριθούν δεν πρέπει να ηττηθούν από τους Βέλγους ενώ με νίκη μπορούν να τερματίσουν ακόμα και πρώτοι. Την ίδια ώρα, η Μπριζ θέλει νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, σε διαφορετική περίπτωση θα τερματίσει τρίτη με τη Ζενίτ να είναι οριστικά τέταρτη.

Champions League Group F
Η βαθμολογία του 6ου ομίλουuefa.com

7ος Όμιλος

Στον έβδομο όμιλο Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είναι οι δυο ομάδες που ήδη έχουν περάσει στους «16» του Champions League. Στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Βαρκελώνη κρίνεται μόνο η πρωτιά του ομίλου, την οποία για να πάρουν οι Ιταλοί πρέπει να επικρατήσουν με περισσότερα από τρία γκολ των Καταλανών. Την ίδια ώρα, η Ντιναμό Κιέβου και η Φερεντσβάρος διεκδικούν την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League. Οι Ουκρανοί έχουν το προβάδισμα αφού με ισοπαλία 0-0, 1-1 ή 2-2 προκρίνονται, όπως φυσικά και με νίκη, ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα θα περάσουν οι Ούγγροι.

Champions League Group G
Η βαθμολογία του 7ου ομίλουuefa.com

8ος Όμιλος

Στον όγδοο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από τη Λειψία στο πιο δυνατό ντέρμπι της ημέρας. Οι Άγγλοι αν δεν ηττηθούν από τους Γερμανούς θα περάσουν στους «16» του Champions League ενώ με νίκη έχουν πιθανότητες και για την πρωτιά. Η Λειψία θέλει νίκη για να περάσει ενώ σε ενδεχόμενη ισοπαλία θα θέλει ήττα της Παρί από την Μπασάκσεχιρ. Οι Γάλλοι αν δεν ηττηθούν στην έδρα τους από τους Τούρκους, περνάνε στην επόμενη φάση. Ακόμα και στο ακραίο σενάριο της ήττας, όμως, η Παρί Σεν Ζερμέν θα περάσει αν υπάρχει νικητής στο ματς της Γερμανίας. Οι Τούρκοι είναι ήδη καταδικασμένοι... τέταρτοι, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι δυο από τους τρεις διεκδικητές θα καταφέρουν να συνεχίσουν στο Champions League και ποιος θα αρκεστεί στο Europa League...

Champions League Group H
Η βαθμολογία του 8ου ομίλουuefa.com

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 19:55

Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ

Ζενίτ – Ντόρτμουντ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 22:00

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους

Τσέλσι – Κράσνονταρ

Ντινάμο Κιέβου – Φερεντσβάρος

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασάκσεχιρ

Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ρεν – Σεβίλλη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους σε αναστολή - Τι προβλέπει η ΚΥΑ