ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευθύμης Κουλούρης: Ο Έλληνας φορ που θα ήθελε ως εναλλακτική λύση κάθε μεγάλη ελληνική ομάδα (pics)

Ευθύμης Κουλούρης: Ο Έλληνας φορ που θα ήθελε ως εναλλακτική λύση κάθε μεγάλη ελληνική ομάδα (pics)

Η παρουσία στο εξωτερικό δεν εξελίσσεται για τον Ευθύμη Κουλούρη, όπως ονειρευόταν. Ο ταλαντούχος φορ σκέφτεται την παραμονή εκτός συνόρων, αλλά η επιστροφή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει δείξει το ταλέντο του στα ελληνικά γήπεδα. Τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με τον Ατρόμητο, όπου ως δανεικός από τους Θεσσαλονικείς έκανε εκπληκτική σεζόν.

Αυτή του άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 και τον δρόμο για την Γαλλία και την Τουλούζ.
Ο 24χρονος φορ (γεννήθηκε στις 6/3/96) στην Τουλούζ, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει και την θέση του στην Εθνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε την τρομερή χρονιά του Κουλούρη στον Ατρόμητο και τον παραχώρησε με 3,5 εκατ. ευρώ στη γαλλική ομάδα. Ο Κουλούρης ξεκίνησε στη Ligue 1 με τέσσερα γκολ και μία ασίστ στα πρώτα εννέα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια έμεινε άσφαιρος σε 15 αγώνες και είχε μόνο μία ασίστ.

Η ομάδα ήταν κακή και παρασύρθηκε και ο ίδιος. Η Τουλούζ από νωρίς έκανε σχέδια για την δεύτερη κατηγορία. Από την τελευταία της νίκη τον Οκτώβριο του 2019 και σε 18 ματς που ακολούθησαν μέχρι την οριστική διακοπή για τη πανδημία, μέτρησε 17 ήττες και μία ισοπαλία! Ο Κουλούρης βυθίστηκε με το ναυάγιο του γαλλικού συλλόγου.

Στο σύνολο είχε τέσσερα γκολ, όταν στον ΠΑΟΚ που δεν ήταν βασικός, είχε 5 γκολ σε 16 ματς τη σεζόν 2016-17. Την περίοδο 2017-18 είχε 3 γκολ σε 13 συμμετοχές. Ακόμα και στην Ανόρθωση επίσης σε 13 ματς σκόραρε 5 φορές. Όσο για τον Ατρόμητο, σημείωσε 19 γκολ σε 28 ματς πρωταθλήματος και συνολικά 25 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Φυσικά άλλο το επίπεδο στην Ligue1. Αλλά και φέτος στη δεύτερη κατηγορία ο διεθνής άσος ψάχνεται. Έχει οκτώ ματς σε 17 αγωνιστικές! Ππέντε βασικός, τρία αλλαγή και σε 429 λεπτά δεν μετράει γκολ και ασίστ. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 7/11/20 κι έκτοτε δεν έχει ούτε λεπτό.

Είναι προφανές ότι δεν νιώθει καλά. Και ήδη ελληνικές ομάδες σκέφτονται την επιστροφή του. Τα πρώτα σενάρια θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει την περίπτωσή του, όμως, υπάρχουν ι Ελ Αραμπί, Χασάν και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για να αξιοποιηθεί.

Ο ΠΑΟΚ θέλει φορ, ο Παναθηναϊκός αν πουλήσει τον Μακέντα το ίδιο και η ΑΕΚ έχει Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ. Σε οποιαδήποτε αποχώρηση φορ, ο Κουλούρης θα ήταν μία αξιόπιστη λύση.

Ο ίδιος προς το παρόν δεν σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα. Αλλά αν δεν βρει κάτι αξιόλογο εκτός, τότε όλα είναι ανοιχτά. Είτε τον Γενάρη είτε το καλοκαίρι. Που είναι και το πιθανότερο. Τι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση; Η Τουλούζ είναι τρίτη με 32 βαθμούς, πίσω από Γκρενόμπλ και Τρουά. Αν ανέβει, αυξάνονται τα έσοδά της και ενδεχομένως να θελήσει να έχει στο ρόστερ της τον Έλληνα φορ. Θα αλλάξει και το κλίμα στον σύλλογο.

Αυτό, όμως, είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση, όσο ο Κουλούρης δεν είναι βασικός, το όνομά του θα ακούγεται όλο και περισσότερο για ελληνικές ομάδες. Έστω και με τη μορφή δανεισμού. Το συμβόλαιο του Κουλούρη να θυμίσουμε ότι λήγει το 2023.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σοκ στην Πάτρα - Νεκρός 28χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα