ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Ο Ζαχά δεν γονατίζει για το Black Lives Matter - «Περήφανος που είμαι μαύρος»

Premier League: Ο Ζαχά δεν γονατίζει για το Black Lives Matter - «Περήφανος που είμαι μαύρος»
Twitter: @ESPNFC

Premier League: Ο Γουίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας είναι ο μοναδικός παίκτης στο αγγλικό πρωτάθλημα που δεν γονατίζει πριν από τη σέντρα στους αγώνες της ομάδας του.

Ο εξτρέμ της ομάδας του Λονδίνου θέλει να στείλει το μήνυμα κατά του ρατσισμού, με τον δικό του τρόπο κι όχι όπως έχει καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ζαχά δεν γονάτισε ούτε στο σημερινό ματς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ κι όπως ανέφερε «εξελίσσεται σε κάτι που απλά το κάνουμε και για εμένα δεν είναι αρκετό», ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υπογραμμίσει ότι οι γονείς του τον έμαθαν να στέκεται στα πόδια του.

«Μεγαλώνοντας, οι γονείς μου μου έμαθαν να είμαι περήφανος που είμαι μαύρος και να στέκομαι στα πόδια μου!» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να βάλω στο πίσω μέρος της μπλούζας μου την στάμπα "Black Lives Matter", αυτό μοιάζει σαν στόχος. Προσπαθούμε να πούμε πως είμαστε ίσοι, αλλά αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν. Μέχρι να αλλάξω όλη αυτή η κατάσταση, μην με ρωτήσετε ξανά. Μέχρι να γίνει η αλλαγή, δεν θέλω να ακούσω ξανά για αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.512 νέες μολύνσεις, 545 διασωληνωμένοι και 52 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ