ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκάθαρη η UEFA: Το Euro 2020 θα γίνει με κόσμο!

Ξεκάθαρη η UEFA: Το Euro 2020 θα γίνει με κόσμο!

Euro 2020: Το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με κόσμο, αυτό ουσιαστικά ξεκαθάρισε κι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Ο Τσεφέριν μιλώντας στο «Sky Sports» ξεκαθάρισε ότι το σενάριο να διεξαχθεί η διοργάνωση δίχως την παρουσία κόσμου δεν παίζει ούτε καν σαν ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος της UEFA επιβεβαίωσε παλαιότερο ρεπορτάζ που ήθελε τις πόλεις που δεν μπορούν να εγγυηθούν αγώνες με κόσμο να αποκλείονται από τη διοργάνωση.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το τουρνουά θα λάβει χώρα σε 12 πόλεις. Αυτές είναι το Άμστερνταμ, το Μπακού, το Μπιλμπάο, η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο, η Γλασκώβη, το Μόναχο, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Αγία Πετρούπολη.

«Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στα αντίστοιχα ματς. Το deadline για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου. Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά σε 12 πόλεις, με βάση το αρχικό πλάνο. Αν δεν είναι όμως δυνατό – αν μία ή δύο πόλεις δεν ανταποκριθούν στις συνθήκες – τότε θα διεξαχθεί σε 10 ή 11 χώρες αντίστοιχα. Έχουμε πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το να γίνουν ματς σε άδεια γήπεδα είναι εκτός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Euro 2020 που αναβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί το διάστημα 11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»