ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Κοινό μέτωπο UEFA, FIFA και κυβερνήσεων! - Μετωπική σύγκρουση με τους 12

European Super League: Κοινό μέτωπο UEFA, FIFA και κυβερνήσεων! - Μετωπική σύγκρουση με τους 12

European Super League: Η ανακοίνωση της σύστασης νέας «κλειστής» λίγκας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πολύ σύντομα αναμένεται μετωπική σύγκρουση.

Οι 12 ομάδες που γνωστοποίησαν το συγκεκριμένο εγχείρημα βρίσκουν απέναντι τους ένα κοινό μέτωπο που έχουν δημιουργήσει η UEFA, η FIFA και κυβερνήσεις χωρών.

Ένας από τους πρωτοστάτες είναι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επανέλαβε τη Δευτέρα (19/4) ότι θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει τη δημιουργία της European Super League.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να μην προχωρήσουν τα σχέδια που έχουν προταθεί. Δεν νομίζω ότι είναι καλά νέα για τους φιλάθλους, ούτε για το ποδόσφαιρο της χώρας. Αυτές οι ομάδες δεν είναι απλά παγκόσμια brands, αλλά επίσης ομάδες με ιστορία από τις πόλεις τους και συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινότητες. Θα έπρεπε να έχουν μία σύνδεση με τους φιλάθλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξέσπασε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ξέσπασε σε δηλώσεις του κι έκανε επίθεση κατά του Αντρέα Ανιέλι για τη δημιουργία της European Super League και ξεκαθάρισε ότι όσοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν στην «κλειστή» λίγκα θα αποκλειστούν από Euro και Μουντιάλ.

Όπως τόνισε: «Το ποδόσφαιρο και οι κυβερνήσεις είναι ενωμένες. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτό το σχέδιο που δεν έχει λογική. Η αγγλική ομοσπονδία, η ισπανική, η ιταλική, η La Liga, η Serie A, η FIFA και οι 55 δικές μας ομοσπονδίες είναι αντίθετες με αυτό το σχέδιο που πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει αυτή η αλλαγή. Οι παίκτες που θα παίξουν στις ομάδες που ενδέχεται να πάρουν μέρος στο κλειστό πρωτάθλημα θα αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα».

Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ξεκαθάρισε ότι όσοι ποδοσφαιριστές αγωνιστούν στην «κλειστή» λίγκα θα αποκλειστούν από Euro και Μουντιάλ.AP Images

Στη συνέχεια, μίλησε για μια ντουζίνα βρόμικων ανθρώπων: «Η UEFA διανέμει το 90% των εσόδων επανεπενδύοντας τα στο ποδόσφαιρο όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Νέων και γυναικών. Η UEFA δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων, η Super League είναι θέμα χρημάτων. Είναι τα συμφέροντα μίας ντουζίνας ανθρώπων. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μία βρώμικη ντουζίνα. Η UEFA είναι το ποδόσφαιρο και χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο και μερικά άτομα δεν το καταλαβαίνουν».

Τέλος, μιλώντας για το αφεντικό της Γιουβέντους, τον οποίο χαρκαρτήρισε «φίδι», τόνισε: «Ο Ανιέλι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση όλων, δεν έχω δει άνθρωπο να λέει τόσα πολλά ψέματα. Μίλησα μαζί του το Σάββατο, μου είπε ότι αυτά που λέγονταν και γράφονταν ήταν μόνο φήμες, έπειτα είπε ότι με καλούσε πίσω ενώ εκείνος απενεργοποίησε το τηλέφωνο. Η απληστία είναι τόσο μεγάλη, αλλά είμαστε διαφορετικοί. Όλοι υπέγραψαν τη μεταρρύθμισή μας, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να πω τι πιστεύω για αυτούς τους ανθρώπους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εβδομάδα αποφάσεων για το lockdown: Πάσχα στην πόλη με κωδικό 6;