ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: «Απέναντι» κι ο Μάριο Ντράγκι – Στο πλευρό της UEFA ο Ιταλός πρωθυπουργός

Μάριο Ντράγκι

European Super League: Η κυβέρνηση της Ιταλίας τάχθηκε κι αυτή κατά της νέας «κλειστής» λίγκας, με τον Μάριο Ντράγκι να παίρνει ξεκάθαρη θέση.

Στις 12 ομάδες που πρωτοστατούν στη δημιουργία της European Super League βρίσκονται και τρεις ιταλικές ομάδες. Ο λόγος για τις Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας, πάντως, έκανε σαφές ότι η Κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της UEFA, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κουβέντα γύρω από το project της ευρωπαϊκής Super League και υποστηρίζει τις θέσεις των ιταλικών και ευρωπαϊκών Αρχών έτσι ώστε να προφυλάξουν τις εθνικές διοργανώσεις»

«Κάνει ζημία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του προέδρους της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος εξέφρασε και πάλι την αντίθεση του για τη δημιουργία «κλειστής» λίγκας. «Επαναλαμβάνω το «όχι» στην Super League. Η οποιαδήποτε πιθανή αναδόμηση είναι από την UEFA, καμία προσπάθεια να διαφυγή δεν είναι επιτρεπτή και κάνει ζημιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η είσοδος σε αυτό το project θέτει τις ομάδες εκτός FIFA» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.607 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 78 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι