ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Εκτός Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

European Super League: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα - Εκτός Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ

Θέμα χρόνου είναι η οριστική διάλυση της λίγκας που έφερε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα όρια του διχασμού.

Η European Super League δεν θα γίνει πράξη, τουλάχιστον όχι άμεσα, με τα 12 ιδρυτικά μέλη της να... πηδάνε το ένα μετά το άλλο από το καράβι, με τελευταίες τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ.

Ο ισπανικός και ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τη European Super League.

Από τα 12 ιδρυτικά μέλη για την ώρα παραμένουν μόνο η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους, με τις δύο τελευταίες να είναι άλλωστε και οι σύλλογοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της Λίγκας.

Νωρίτερα, η UEFA, δια στόματος του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είχε μοιράσει... συγχωροχάρτια στου 12 «αποστάτες».

«Είπα χθες ότι είναι θαυμάσιο να αναγνωρίσουμε ένα λάθος, και αυτοί οι σύλλογοι έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Τώρα όμως επιστρέφουν στο πλάι μας και ξέρω ότι έχουν πολλά να προσφέρουν, όχι μόνο στις διοργανώσεις μας αλλά και σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε, να ξαναχτίσουμε την ενότητα που απολαμβάναμε πριν απ' όλο αυτό και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως η European Super League μετά την αποχώρηση των έξι αγγλικών ομάδων από το γκρουπ, είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση:

«Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι η σημερινό status quo του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή το υπάρχον σύστημα δεν δουλεύει. Η πρότασή μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα για ολόκληρη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης ενισχυμένες εισφορές αλληλεγγύης σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που είναι αναγκασμένοι να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική απόφαση για την προστασία της European Super League από δράσεις τρίτων.

Δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας, που είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τις εισφορές αλληλεγγύης για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη