ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Serie A: Θέλεις European Super League; Αποβάλλεσαι από το πρωτάθλημα!

Serie A

Serie A: Βροντερό «όχι» σε κάθε σκέψη ιταλικής ομάδας να λάβει μέρος σε «κλειστή» λίγκα είπε η ιταλική ομοσπονδία, η οποία πέρασε μάλιστα σχετικό κανονισμό που κάνει λόγο για αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η Γιουβέντους, η Ίντερ κι η Μίλαν ήταν ανάμεσα στις 12 ομάδες που σχεδίαζαν τη δημιουργία της European Super League. Οι τρεις σύλλογοι είχαν τονίσει ότι επιθυμία τους ήταν να παίζουν κανονικά και στη Serie A.

Η ιταλική ομοσπονδία, όμως, έχει τελείως διαφορετική γνώμη κι ο πρόεδρος της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα πέρασε κανονισμό, ο οποίος αναφέρει ότι αν μια ομάδα λάβει μέρος σε «κλειστή» λίγκα τότε θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα!.

«Για αυτούς που σχεδιάζουν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός αυτών της UEFA και της FIFA χάνουν την εμπιστοσύνη μας και αποβάλλονται από το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαβίνα.

«Ιούδες, πρέπει να ντρέπεστε»

Στην Ιταλία ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετοι με την ιδέα της ESL και μάλιστα στη σύσκεψη που είχε γίνει ο πρόεδρος της Τορίνο, Ουρμπάνο Κάιρο, είχε ξεσπάσει κατά των τριών συλλόγων που ήθελαν να λάβουν μέρος στην «κλειστή» λίγκα. Αναλυτικά όσα είχε πει...

«Αυτό που κάνατε είναι μια επίθεση στην υγεία μιας διοργάνωσης, όπως το πρωτάθλημα: Αν κάποιος όπως ο Μαρότα στην Ίντερ κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να παραιτηθείτε αμέσως και πρέπει να ντρέπεστε.

Είστε στην Ίντερ. Μια ομάδα που ίδρυσε τη Super League με 11 άλλους, δεν μπορείτε να μείνετε και στη Serie A. Το έργο σας, όμως, δεν θα πετύχει. Όσοι συνέλαβαν αυτή την ιδέα και συμμετέχουν στη ESL επιτίθενται στο πρωτάθλημα της Serie A και για αυτή την προδοσία πρέπει να παραιτηθούν και να ντρέπονται. Και το ίδιο ισχύει και για τον Ανιέλι».

Και κατέληξε: «Πώς μπορείτε να είστε εδώ και να ζητάτε να παίζεται στο πρωτάθλημα και να μιλάτε για αλληλεγγύη, όταν σαμποτάρετε όλες τις άλλες ομάδες και πληγώνετε τα έσοδά τους με τις αποφάσεις σας; Αυτό είναι μια προδοσία. Πώς το κάνετε; Είστε Ιούδες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης