ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βόμβα» στο Champions League: Η Αγγλία «ακυρώνει» την Τουρκία και ο τελικός αλλάζει έδρα

«Βόμβα» στο Champions League: Η Αγγλία «ακυρώνει» την Τουρκία και ο τελικός αλλάζει έδρα
AP Photo

Σύμφωνα με τους «Times» ο τελικό του Champions League θα μετακομίσει στο Wembley

Η Τουρκία κινδυνεύει να χάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διεξαγωγή του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέρσι η δημιουργία του Final-8 στη Λισαβώνα λόγω κορονοϊού άλλαξε τα σχέδια στους τούρκους και φέτος φαίνεται πως θα χάσουν τη διεξαγωγή ξανά. Αιτία φαίνεται πως είναι η απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης να τοποθετήσει την Τουρκία στις «κόκκινες χώρες» με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές να πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που ταξιδέψουν Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην Τουρκία, οι διεθνείς παίκτες των δύο ομάδων θα πρέπει να μπουν μετά σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Αυτό σημαίνει πως θα αργήσουν να ενταχθούν στην προετοιμασία των εθνικών τους ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Euro 2020. Παράλληλα σε καραντίνα δύο εβδομάδων θα πρέπει να μπουν και οι χιλιάδες Άγγλοι φίλαθλοι μετά το ταξίδι τους.

Το ρεπορτάζ των «Times»

Όλο αυτό το σκηνικό… χάους, έχει βάλει σε σκέψεις την UEFA να ακυρώσει -ξανά- τον τελικό στην Τουρκία και σύμφωνα με τους «Times», υπάρχει η σκέψη να γίνει στο «ναό» του ποδοσφαίρου, το Wembley.

Στο ρεπορτάζ των «Times» αναφέρεται επίσης πως η UEFA έχει ζητήσει από την κυβέρνηση Τζόνσον να αυξήσει τη χωριτηκότητα των θεατών (από τους 10.000 στους 25.000).

Το ρεπορτάζ της «Sun»

Την ίδια ώρα και η «Sun» επικαλείται πληροφορίες που επιβεβαιώνουν το παραπάνω γεγονός και πως ο τελικός θα γίνει στην Αγγλία. Υπενθυμίζεται πως και ο περσινός τελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά λόγω της πανδημίας είχε μεταφερθεί στην Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται πως για τα επόμενα χρόνια έχει γίνει ήδη (και ανακοινωθεί) ο σχετικός προγραμματισμός όσον αφορά στον τελικό του Champions League: το 2022 θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη, το 2024 στο Γουέμπλεϊ και το 2025 στο Μόναχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι – Πρώτο δείγμα τα γυμναστήρια